2eylül Gazetesi
2eylül Gazetesi
Günlük Yerel Gazetesi
Günlük Yerel Gazetesi
 
 
 
 
 
Ana Sayfa  
İletişim  




 

Büyükşehir Belediyesi’nden bisiklet yollarıyla ilgili duyuru
6.05.2025 

Trafik Sorunu Dururken Öncelik Bisiklet Yollarında!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentte yıllardır çözüm bekleyen trafik ve otopark sorununa henüz elle tutulur bir adım atmamışken, bisiklet yolları projesinin ikinci etabına başladı. Peki Başkan Ayşe Ünlüce’nin seçim vaatleri arasında yer alan kuşak yollar ve otoparklar ne zaman gündeme gelecek?

Büyükşehir Belediyesi’nden bisiklet yollarıyla ilgili duyuru

Eskişehir’de trafik çilesi büyümeye devam ederken, Büyükşehir Belediyesi dikkatleri bisiklet yolu projelerine yöneltti. Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, 7 Mayıs Salı günü Sivrihisar 1 ve Sivrihisar 2 Caddeleri’nde bisiklet yolu yapım çalışmaları başlıyor. Vatandaşlara araçlarını cadde üzerine park etmemeleri yönünde uyarı yapıldı.

Belediye yetkilileri, kent içi ulaşımda çevreci ve sürdürülebilir çözümler sunduklarını belirterek bisiklet yollarını bu politikanın bir parçası olarak tanımlıyor. Ali Fuat Güven Caddesi'nden başlayan 1. etapta 23 kilometrelik bisiklet yolu ve 10 bisiklet istasyonu yer alacak. Proje, kentin ana arterlerinden olan Basın Şehitleri, Kızılcıklı, İnönü Caddesi, Büyükerşen Bulvarı, Eti ve Hasan Polatkan Caddeleri gibi birçok noktada bisiklet yolları ağı oluşturmayı hedefliyor.

Ancak bu adım, birçok vatandaşın aklına şu soruyu getiriyor: Trafik sıkışıklığına çözüm olacak Kuşak Yolu projesi ve yıllardır yetersiz kalan otopark alanları için ne zaman harekete geçilecek? Başkan Ayşe Ünlüce’nin seçim döneminde vaat ettiği büyük ulaşım projeleri hâlâ başlamış değil.

Sosyal medyada da bazı yurttaşlar, “Bisiklet yolu güzel ama önce arabayı nereye koyacağımızı çözün” diyerek öncelik sıralamasının yanlış olduğuna dikkat çekiyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Çalışmaların sağlıklı ve güvenli bir şekilde ilerleyebilmesi için vatandaşlarımızın araçlarını cadde üzerine park etmemeleri önemle rica olunur.” denildi.

Kent sakinleri, çevreci projeleri desteklediklerini ancak mevcut sorunlara çözüm üretilmeden yapılan uygulamaların gerçekçi olmadığını vurguluyor. Önce trafik ve otopark, sonra bisiklet yolu diyenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Gönderen: journal
789 defa okundu 
 


Güncel
Büyük Türk Düşünürü ve Halk Ozanı Yunus Emre, Kabri Başında Dualarla Anıldı
Eskişehir Müftülüğü Kurban Hizmetleri İçin Bir Araya Geldi
Büyükşehir Belediyesi’nden bisiklet yollarıyla ilgili duyuru
Yılın İlk Hac Kafilesi ESTÜ Hasan Polatkan Havalimanından Uğurlandı
AK Parti’nin Kentsel Dönüşüm Eleştirisine Eskişehirlilerden Güçlü Destek

 

 
 
  Ziyaretçi: 149414 - Hit: 149987