Anadolu Gazetesi
Günlük Yerel Gazete
Ertugrulgazi Mahallesi Arzugül Sokak No: 42 Tepebaşı
anadolugazetesi2626@gmail.com
0 222 222 00 90

Vali Aksoy, "Arama Kurtarmada Hedef 100 Bin" Tatbikatını İzledi

9.05.2025 

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Millî Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen önemli bir çalışmanın saha uygulamasını yerinde inceledi. "Arama Kurtarmada Hedef 100 Bin" projesi kapsamında, İl AFAD Müdürlüğü tarafından MEB AKUB (Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü) ekiplerinde görevli öğretmenlere yönelik verilen Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi tatbikatı, Vali Aksoy tarafından yakından takip edildi.

Tatbikat alanında eğitim süreçlerini inceleyen Vali Aksoy, kursa katılan öğretmenlerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Bu sohbette, arama kurtarma ekiplerinin afet anlarındaki hayati görevlerine dikkat çeken Vali Aksoy, şu önemli ifadelerde bulundu: "Deprem gibi doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak, hem vatandaşlarımızın güvenliği hem de afet sonrası hızlı müdahale açısından büyük önem taşıyor. Bu eğitimler, toplumda farkındalık yaratmanın yanı sıra profesyonel kurtarma ekiplerinin oluşmasını sağlıyor. Gönüllü olarak bu eğitimlere katılan ve bu önemli konudaki duyarlılıklarından dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

Vali Aksoy'un ziyareti ve destekleyici sözleri, "Arama Kurtarmada Hedef 100 Bin" çalışmasının önemini ve gönüllü öğretmenlerin bu alandaki katkısını bir kez daha vurguladı.

Gönderen: journal
1439 defa okundu 
 


Güncel
Eskişehir’de Ulaşım Çıkmazı: Sözler Tutulmadı, Vatandaş Çile Çekiyor
Belediye Aracından Skandal Park
Vali Aksoy, "Arama Kurtarmada Hedef 100 Bin" Tatbikatını İzledi
Büyük Türk Düşünürü ve Halk Ozanı Yunus Emre, Kabri Başında Dualarla Anıldı
Eskişehir Müftülüğü Kurban Hizmetleri İçin Bir Araya Geldi

 

 
Ziyaretçi: 385.080 - Hit: 385.649
eskişehir  eskisehirburada.com
Anadolu Gazetesi - 0 222 222 00 90