Basın İlan Kurumu
Basın İlan Kurumu Eskişehir Şubesi
İstiklal Mh. İki Eylül Cd. İki Eylül İş Merk.No:8 Kat:6 Daire:14
eskisehir@bik.gov.tr
0(222) 231 31 23

ESTETİK YAPTIRMAK İSTEYENLERİN EN SIK DÜŞTÜĞÜ 5 HATA!

30.04.2025 

Estetik cerrahiye ilgi hızla artıyor!

Sosyal medya güzellik algısını değiştirdi!

Dikkat! Güzelleşeyim derken sağlığınızı riske atmayın! 

Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformları, günümüzde güzellik anlayışını köklü bir şekilde değiştirdi. Sürekli karşımıza çıkan filtreli fotoğraflar ve mükemmel görünümler, pek çok kişiyi, bu görüntüleri kendilerine hedef alarak estetik cerrahiye yöneltiyor. Acıbadem Taksim Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Nihal Üstün “Artık pek çok kişi, fotoğraflarındaki düzenlemeleri gerçek hayatta da elde etmeyi istiyor. "Snapchat dismorfisi" adı verilen bu olgu, kişilerin düzenledikleri selfie'lerinden memnun kalıp, o görüntüyü gerçek hayatta da yakalamak istemelerini tanımlar. Ancak bu arzu, bazen imkansız görünen estetik standartlara ulaşma çabasına dönüşebiliyor ve telafisi çok zor hatta mümkün olamayan sorunlarla da karşılaşılabiliyor” diyor. Özellikle ünlüler ve influencerların, estetik işlemleri açıkça paylaşarak bu konuyu sosyal medyada aktif olan genç nesil başta olmak üzere pek çok kişi için daha cazip hale getirdiğini belirten Dr. Üstün, estetik cerrahinin artık sıradan bir uygulama gibi görüldüğünü, bunun sonucunda da bazı önemli hatalara çok sık düşülebildiğini söylüyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Nihal Üstün, toplumumuzda estetik yaptırmak isteyenlerin en sık düştüğü 5 hatayı anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu. 

  • Cerrah seçimini sadece sosyal medya üzerinden yapmak 

Sosyal medyanın, bir doktor hakkında fikir edinmek için kullanılabileceğini ancak karar vermek için yeterli olmadığını vurgulayan Dr. Nihal Üstün “Takipçi sayısı ya da estetik görseller, bir hekimin bilgi ve beceri düzeyini garanti etmez. Cerrahın tıp eğitimini, uzmanlık sürecini, deneyimini ve hasta memnuniyetini sorgulamak gerekir. Estetik cerrahi, ciddi bir tıbbi süreçtir ve doğru uzmanla çalışmak, hem güvenli hem de tatmin edici sonuçlara ulaşılmasını sağlar. Aksi taktirde yaşanacak sorunların telafisi çok zor olabilir hatta mümkün olmayabilir” diyor.  

  • Filtreli fotoğraflara bakıp gerçek dışı bir görünüm beklemek  

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Dr. Nihal Üstün “Estetik yaptırma isteğiyle  başvuran hastalar zaman zaman filtreli, dijital olarak oynanmış fotoğraflarla geliyor. Ancak bu görsellerin çoğu, fiziksel olarak mümkün olmayan oranlar ve pürüzsüzlük içeriyor. Estetik cerrahi kişinin doğasına uygun iyileştirmeler yapabilir ama bir sosyal medya filtresi kadar yapay bir görüntü oluşturmak gerçekçi değildir” diyor. Dr. Üstün, gerçek beklentilerle yola çıkıldığında, daha başarılı ve doğal sonuçlara ulaşılabileceğinin vurguluyor. 

  • Olası riskleri ve komplikasyonları göz ardı etmek

Her estetik işlemin belirli riskler taşıdığını, bu gerçeği görmezden gelmenin doğru olmadığını vurgulayan Dr. Üstün şöyle konuşuyor: “Sosyal medyada sıkça, sadece güzel sonuçlar paylaşıldığı için bazı hastalar süreci olduğundan basit zannedebiliyor. Halbuki iyi bir cerrah, ameliyat kadar risklerini de açıkça anlatmalıdır. Yapılacak işlem ve olası komplikasyonları hakkında önceden doğru kaynaklardan detaylı bilgi sahibi olmak, güvenli bir karar süreci ve sağlıklı sonuçlara ulaşılmasını sağlar. Ancak ne yazık ki toplumumuzda bu konuda önemli eksiklikler var ve bazı kişiler kurdukları hayal doğrultusunda tüm imkansızlıkları ve olası olumsuzlukları göz ardı ederek ısrarcı davranabilmektedir.”

  • Sadece popüler olduğu için ameliyat olmak 

Bazı estetik uygulamalar dönem dönem çok popülerleşebiliyor ancak popülariteden ziyade kişinin kendini tanıması ve ona göre hareket etmesi gerekiyor. Dr. Üstün “Her bireyin vücut yapısı, yaşam tarzı ve beklentisi farklıdır. Bu nedenle estetik cerrahiye sadece trend olduğu için karar vermek yerine, gerçekten kişinin kendisine uygun olup olmadığını konunun uzmanı ile değerlendirmesi gerekir. Bu sayede hem olumsuz sonuçların önüne geçilebilir hem de uzun vadede daha iyi sonuçlara ulaşılması sağlanır” diyor. 

  • Ameliyat sonrası süreci hafife almak 

Kimi hastaların ameliyat sonrası süreci önemsemediğini, bu nedenle bazı sorunlarla karşılaşıbildiğini belirten Dr. Nihal Üstün “Estetik ameliyat, ameliyat masasından kalktığınız anda bitmiş olmaz. Sonuçların oturması, iyileşmenin sağlıklı ilerlemesi ve komplikasyon risklerinin düşmesi için iyi bir bakım süreci gerekir. Bazı hastalar, bu süreci göz ardı ettiği için istenmeyen durumlarla karşılaşabiliyor. Doktorun önerdiği şekilde dinlenmek, bakım yapmak ve kontrolleri aksatmamak, işlemin başarısını doğrudan etkiler ve istenilen sonuca ulaşılmasını sağlar” diyor.

Gönderen: journal
381 defa okundu 
 


_medya advertorial

_haberler advertorial

_gundem advartorial

_Gündem

_biz advertorial

İslam

Yaşam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, evlenecek gençlere sağlanacak yeni indirimleri açıkladı
Doğum yardımlarına 300 bine yakın aile başvurdu
Hafızlardan Atlı Spor ve Okçuluk Keyfi!
Eskişehir’den Uluslararası İş Birliğiyle Bağımlılıkla Mücadele Hamlesi
Kızılay’ın 2025 Kurban Vekalet Bedelleri Belli Oldu

Spor
Eskişehirspor’a Şampiyonluk Maçı Öncesi Büyük Şok!
Eskişehirli Karatecilerden Balkanlar ve Türkiye’de Gurur Veren Başarılar!
Eskişehir Tribünleri Rekorla İnledi
Eskişehirli Minik Eskrimciler Antalya’da Gurur Kaynağı Oldu!
Minik Raketler Eskişehir’de Ter Döktü

Sinema
Yılın En Dokunaklı Hikâyesi “Bi Umut”tan İlk Fragman Geldi
ENGELSİZ FİLMLER FESTİVALİ 2025 23 MAYIS’TA BAŞLIYOR!
“Bi Umut” filminin oyuncu kadrosu açıklandı

Sağlık
Eskişehir Hastanelerinde Mayıs Ayı Mesai Dışı Poliklinik Hizmetleri
BEBEĞİNİZİN BAĞIŞIKLINI GÜÇLENDİRMEYE YARDIMCI 4 ALTIN ÖNERİ
Diş eti çekiliyorsa kemik de eriyordur!
KALP KAPAKÇIĞI YETMEZLİKLERİNİ AMELİYATSIZ TEDAVİ ETMEK MÜMKÜN!
MAGNEZYUMDA ASIL OLAN EMİLİM ORANIDIR

Politika
Anahtar Parti’den Belediyelere Çifte Faturalandırma Tepkisi
Mürsel Çavdar’a AK Parti’de Önemli Görevlendirme
Eskişehir’e Etiyopya’dan Diplomatik Atama
Vural’dan Belediye Anketine Eleştiri: "Vaatsizliğin Gerçekleşme Oranı Yüksek Çıktı!"
Bahçeli_Erdoğan Arasına Nifak Tohumları!

 

 
Polis
Türkiye Genelinde FETÖ Operasyonu: 42 İlde 169 Gözaltı
JASAT’tan Başarılı Operasyon:
Emniyetten jammer açıklaması geldi
Eskişehir KOM’dan Kaçak Ürün Operasyonu: Milyonluk Vurgun Engellendi!
Jandarma’dan Miniklere 23 Nisan Sürprizi!

Otomobil-Motorsiklet
Prometeon Türkiye Turu, Eskişehir’de
Karsan’ın Otonom Aracı OTONOM e-ATAK Go Green Türkiye ‘de!
10 Araçtan 6’sı Arıza Kaynaklı Yolda Kalıyor!
Kışlıkları Kaldırma Zamanı!
Yedek Parça Sektöründe Rekor Büyüme!

Magazin
Sokak röportajında tepki çeken zorbalık!
ES-ES Taraftarından CHP’li Başkanlara Tepki
Başkan Kurt’tan Kanal 26’ya Yayın Yasağı Girişimi mi?
ES TV’den Manavgat Belediyesi’ne ve Manavgat TV’ye Sert Tepki
Aybüke Pusat’a kötü haber!

Kültür-Sanat
10. Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ödülleri sahiplerini buldu
“İmgelerin Ardında” sergisi sanatseverlerle buluştu
Devlet Konservatuarı tarafından “1. Müzikoloji Öğrenci Sempozyumu” gerçekleştirildi
Eskişehirli Gençler Çanakkale Destanı’nın İzinde
Sefa Camii’nde Gençlere Özel Mekan

Güncel
Eskişehir’e Kuvvetli Gök Gürültülü Yağış Uyarısı!
TOKİ Eskişehir’de, sosyal konut teslimatlarına devam ediyor
Yukarı Sakarya İlyaspaşa Sulaması’nda Çalışmalar Hızla İlerliyor
Eskişehir Girişinde Kanalizasyon Alarmı
ESKİ’den Cevap ve Düzeltme Metni

Fıkıh

Eğitim
Minik Yıldızlar Dijital Bağımlılığa Karşı Sahne Aldı!
Kût’ül Amâre Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü Kutlandı
Eskişehir Teknik Üniversitesi Mezun Bilgi Sistemi Web Sayfası Yayında
Rektör Adıgüzel Endonezya’da akademik iş birliği ziyaretlerinde bulundu
ÖĞRENCİLER, 15 TEMMUZ’U ESERLERİYLE ANLATACAK

Ekonomi
TEI, Güç Birliği Projesi ile Tedarik Zincirini Geliştiriyor
Eskişehir Rokada Türkiye Şampiyonluğunu Taçlandırdı
TPAO Macaristan’da Petrol ve Doğal Gaz Arayacak
ASELSAN İstikrarlı Büyümesini Sürdürüyor
Güçlü Ekonomimizin Arka Planında 32 Milyonu Geçen İstihdam Yapımız Bulunuyor

Ekoloji
Eskişehir’de Orman Yangınlarına Karşı Topyekûn Mücadele Hazırlığı
TCDD, SIFIR ATIK BELGESİ ALDI
Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü, Afyonkarahisar’da Tıbbi ve Aromatik Bitkilerini Tanıttı
"Gönüllere Dokunan Miras Toprakla Buluştu"
Akıllı Tavşan Momo, Çocuklara Orman Sevgisini Aşıladı

Bilim-Teknoloji
ASELSAN, 50’nci gurur yılında TEKNOFEST KKTC’de
TÜRKİYE’NİN İLK YERLİ YAPAY ZEKA MODELİ
TÜBİTAK, TEKNOFEST KKTC 2025’te Bilimi ve Teknolojiyi Ziyaretçilerle Buluşturuyor
2025 ilk çeyrek verileri: Hangi oyun türleri öne çıkıyor?
Google Forms dolandırıcıların elinde kötü bir silaha dönüşebiliyor

AlfaTürk

Basın İlan Kurumu - 0(222) 231 31 23