Kanatlı Sinema Pink
Kanatlı Sinema Pink
Hoşnudiye Mah. İsmet İnönü Cd. Kanatlı A.V.M. No:57/23 ESKİŞEHİR
ping@kanatli.com.tr
0 222 231 42 92

Anadolu Üniversitesi’nde “Polonya Şimdi / Yeni Polonya Sineması 2” Açılışı Yapıldı

12.12.2025 
.

Sinema Anadolu’da “Polonya Şimdi/Yeni Polonya Sineması 2” açılış töreni düzenlendi

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sinema Anadolu’da, "Polonya Şimdi / Yeni Polonya Sineması 2" etkinliğinin açılış töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlik, AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi (İBF), Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Ankara Sinema Derneği ve Ankara Kült Kavaklıdere iş birliğiyle düzenleniyor.

Açılış töreninden önce, Polonya Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang ve Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Radoslaw Sadowski, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel'i makamında ziyaret etti.

Törene Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serpil Koçdar, İBF Dekanı Prof. Dr. Barış Kılınç, Büyükelçi Maciej Przemyslaw Lang ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Adıgüzel: “Uluslararası İş Birliklerine Büyük Önem Veriyoruz”

Açılış konuşmasında Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, kültür ve sanat faaliyetlerinin üniversite yaşamının ayrılmaz bir parçası olduğunu vurguladı.

  • Sinema Kültürüne Katkı: Eskişehir Uluslararası Film Festivali'nin yirmi yılı aşkın süredir şehre kazandırdığı vizyonun, sinema kültürünü uluslararası bir etkileşim alanına dönüştürdüğünü belirtti.

  • İş Birliğinin Önemi: Hayata geçirilen bu iş birliğinin iki ülke arasındaki kültürel bağları kuvvetlendirirken, genç izleyicilere yeni ilham alanları sunacağını ifade etti.

  • Hedef: Anadolu Üniversitesi olarak uluslararası iş birliklerini geliştirmeyi ve öğrencilerin farklı kültürlerle temasını artırmayı önemsediklerini söyledi.

Büyükelçi Lang: “Eskişehir Hayal Gücünün Şehridir”

Polonya Ankara Büyükelçisi Maciej Przemyslaw Lang ise Polonya sinemasını Eskişehir’de sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

  • Etkinliğe İlgi: Geçen yılki seçkinin yoğun ilgi görmesinin ardından, çağdaş Polonya sinemasının çeşitliliğini yansıtan yeni bir programla Türkiye’ye dönmekten mutluluk duyduklarını aktardı.

  • Eskişehir Vurgusu: Eskişehir’i sadece bir öğrenci kenti değil, aynı zamanda hayal gücünün şehri olarak nitelendirdi. Sanatın, sinemanın, tasarımın ve yeni fikirlerin günlük hayatın doğal bir parçası olduğu bu şehrin, ilham veren filmleri sunmak için ideal bir ortam oluşturduğunu belirtti.

  • İçerik: Bu yılki seçkide hem usta yönetmenlerin hem de genç sinemacıların eserlerinin yer aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından ilk gün gösteriminde “Chopin, Chopin” filmi izleyiciyle buluştu.

 

kaynak: AnaHaber

Gönderen: haber
1073 defa okundu 
 


Kültür-Sanat
PTT AŞ’den 185. Kuruluş Yıl Dönümüne Özel “PTT 185 Yaşında Pul Sergisi”
Anadolu Üniversitesi’nde “Polonya Şimdi / Yeni Polonya Sineması 2” Açılışı Yapıldı
Mihalıççık’ta "Kadim Memleketim Malıç" Türkü ve Şiir Gecesi Coşkuyla Gerçekleştirildi
Başmelek Mikail Sütun Başı Metropolitan’dan Türkiye’ye İade Edildi
Eskişehir Diyanet Gençlik "Dirilişe Yolculuk" ile Ecdadın İzinde

 

 
Sinema
Vizyon Haftası: 12 Aralık Cuma Günü Beyazperdede Neler Var?
“ÇATLI” GELİYOR: 20 Mart’ta Sinemalarda Yeni Fragman Yayınlandı
Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Yeni Filmler
Bu Cuma Vizyon: 28 Kasım’da Sinemaseverler İçin Yeni Filmler
Esenler Film Festivali’nden Dünya Sinemasının İki Ustasına Onur Ödülü

Ziyaretçi: 301.695 - Hit: 302.655
eskişehir  eskisehirburada.com
Kanatlı Sinema Pink - 0 222 231 42 92