İlkadım Bebek Gereçleri
İlkadım Bebek Gereçleri
0-1 Yaş Bebek Giyim ve Gereçleri
0-12 Ay Bebekler İçin İhtiyaç Duyacağınız Herşey
0-1 Yaş Bebek Giyim ve Gereçleri
0-12 Ay Bebekler İçin İhtiyaç Duyacağınız Herşey
 
 
 
Hakkımızda
 
 
Ana Sayfa  
Genel Bilgiler >  
Dikkat Edilecekler >  
İletişim  




 


Dikkat Edilecekler



Dikkat Edilecekler
Mama Seçiminde Dikkat Edilecekler

29 Ağustos 2016 Pazartesi

Çeşitli nedenlerden dolayı bebeğini emziremeyen veya emzirse bile sütü yeterli gelmeyen annelere mama seçimi konusunda çeşitli tavsiyelerde bulunacağız.

Mama seçimi konusunda aranması gereken en önemli özelliklerin başında mamanın içeriğinde yer alan yağ ve protein miktarının anne sütüne oldukça yakın olması, içerisinde nişasta bulundurması ve dışarıdan herhangi bir mikrop bulaşma riski taşımaması gerekir. Önceki yıllarda tüm bu özellikleri karşılayan mamalar bulmak zor olsada günümüzde gelişen teknoloji sayesinde bilinen çoğu ek mama markaları bu özellikleri yani anne sütüne yakın olan değerleri karşılayabilmektedir. Bunun yanı sıra bir diğer bilmeniz gerekende mamanın içinde neler olmaması gerektiğidir.

Yapılan araştırmalar ve deneyler sonucunda 1 ile 1,5 yaşına gelene kadar bebekler ambalajlarda satılan sütler ve inek sütleri ile beslenmemelidir. Faydalı olarak bilinen inek sütü bu yaştaki bebeklerde bağırsak kanamalarına, kansızlığa ve demir eksikliğine sebep olabilir. Herhangi bir sağlık bakanlığı onayı bulunmayan bebek maması olarak tabir edilen nişastalı ve pirinç unlu ürünler bebeğin günlük alması gereken protein, mineral ve vitamin ihtiyacını karşılamamaktadır. Bu tür mamalar veya inek sütü ile bebeğin doymasını sağlamanız mümkün olabilir. Ancak ilerde gelişim geriliği ve hastalıklara karşı direnç düşüklüğü meydana gelebilir. Mamaların içinde olmaması gereken bir diğer maddede şekerdir. Bağımlılık yapıcı özelliği olan şeker bebeğin anne sütünü bırakmasına neden olabilir.

Sizlere tavsiyemiz bebek mamaları satan firmaların yaptırmış olduğu analizleri çoğunun internet sitesinde bulmanız mümkündür. Bunlara bakarak inceleyebilir ve karar verme aşamasında kolaylık sağlayabilirsiniz.

Sadece mamanın içeriği değil ambalajın özellikleride bebeğin sağlığı için son derece önemlidir. Her üründe olduğu gibi bebek mamalarında da özelliğini kaybetmesine sebep olacak kadar hasar görmüş, yırtılmış ve patlamış ürünleri kesinlikle almayınız. Mamaların saklanma koşullarına ve son kullanma tarihlerine dikkat edin. Bebek mamaları için özel üretilmiş kilitli ambalajlı veya cam kavanozlu ürünleri tercih ederek mamaların daha uzun süre muhafazasını sağlayabilirsiniz.

 


4152 kez okundu


Diğer Başlıklar


Kışın Bebekler Nasıl Giydirilmelidir  
Krem Seçiminde Bunlara Dikkat Edin  
Bebek Arabası Seçerken Dikkat Edilecekler  
Mama Seçiminde Dikkat Edilecekler  
Çocuğunuz Ateşlendiğinde  
Puset Modelleri ve Farklılıkları  

Toplam Kayıt: 6 [6 - 1]    
Sayfa: [ 1 ]
 
  Ziyaretçi: 3234379 - Hit: 4152