Eskişehir Böcek İlaçlama
Böcek İlaçlama Haşere İle Mücadele
Garantili Güvenli Kokusuz Böcek İlaçlama

İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak No:18/A Odunpazarı Eskişehir
bilgi@eskisehirbocekilaclama.com
0549 547 26 87 - 0549 548 26 84

10 Mayıs Dünya Kanatlı Günü

10.05.2024 

Dünya kanatlı eti sektörü, bugün 12. Dünya Kanatlı Eti Günü'nü kutluyor. BESD-BİR Başkanı Naci Kaplan, son birkaç yılda küresel zorluklardan geçildiğini vurguladı ve “Bu zorlu zamanlarda öncelikle Türk halkına ve ihracat yaptığımız 90’dan fazla ülkedeki tüketicilere güvenilir, ulaşılabilir ve besleyici gıda tedarik etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi. 

Dünya Kanatlı Eti Gününün on ikincisini, ülkemiz beyaz et üretiminin, kendine yeterli ve aynı zamanda ihracatçı ülke konumunda olmasının gururuyla kutluyoruz. Türkiye 2010 yılından beri %60’ın üzerinde bir büyüme gösterirken bugün Dünya sıralamasında 8. sırada yer almış ve ülkeye döviz kazandıran güçlü yapısını korumuştur. Küresel anlamda hayvan sağlığını etkileyen krizler, ekonomik krizler ve pandemi gibi etkiler dışında süreğen bir büyüme trendinde olan sektörümüzde, 2023 yılı sonunda yurt içinde piliç eti kişi başı tüketimi 24 Kg seviyesine yükselmiştir. Dünyadaki ortalamanın 17,3 kg olduğu göz önüne alınırsa bu sonuç oldukça iyi bir sonuçtur.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Başkanı Naci Kaplan, 9 Mayıs 2024 tarihinde Bilimsel Tavukçuluk Derneği’nin Bursa Uludağ Üniversitesi işbirliğinde düzenlediği “Uluslararası Kümes Hayvanları Kongresi”nde, bu gururlu tabloda 15.000 adet civarında etlik piliç yetiştirme kümesi sahibi çiftçiler ve 20 civarında entegre beyaz et üretim tesisi çalışanları, yöneticileri başta olmak üzere; hammadde üreticisi, sektörle ilgili esnaf, yem, ilaç-aşı, yan sanayi, nakliye, pazarlama dalları dahil sektöre doğrudan ve dolaylı 3 milyon kişinin geçimini sağlayan sektörümüz çok büyük bir aile olduğunu, dile getirmiştir. Sn. Kaplan, küresel eğilimle paralel şekilde son yıllarda beklenen üretim artış yaşanmayan beyaz et sektörünün, 2024 yılı ilk iki ayında önceki döneme göre %10,1 artış gözlendiğini vurgulamıştır. Beyaz et sektörünün çiftlikten sofraya kadar yüksek standartlarda gıda üretmekten, araştırma-geliştirme çalışmalarına kadar, kırsal kalkınma amaçlı sosyoekonomik büyümenin, çevresel olumlu etkilerin desteklenmesinde ve gıda güvenliğinin sağlanmasında önemli bir roloynadığını belirtmiş ve bu işlevini sürdürülebilir çerçevede artan yatırımlarla devam edeceğinin altını çizmiştir.

Sn. KAPLAN, sektörün Dünya Kanatlı Eti Gününü kutlarken, son birkaç yılda yaşanan küresel zorluklardan geçilirken, bu zorlu zamanlarda öncelikle Türk halkına ve ihracat yapılan 90’dan fazla ülkedeki tüketicilere güvenilir, ulaşılabilir ve besleyici gıda tedarik etmenin mutluluğunun ve gururunun yaşandığını ifade etti ve “Sektör, gelecek 10 yıl piliç etinin tüketimindeki artma beklentisine bağlı olarak gelişmeye ve yatırımlarına devam etme eğilimindedir. Beyaz et sektörü, sözleşmeli yetiştiricilik, çevreci uygulamalar ve kayıt altında yürüttüğü sürdürülebilir üretimle güçlü bir sektördür.” dedi.

Gönderen: journal
4702 defa okundu 
 


Ekonomi
Bakan Yumaklı’dan Genç Ve Kadın Arıcılara Müjde
Çiftçilere 72,5 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi yapıldı
YHT’lerle Dünya’nın etrafında 2003 tur!
SGK’dan sıkı denetim: Usulsüz sigortalılar iptal oluyor
Eskişehir çiftçisine 2024 yılında büyük destek

 

 
Eskişehir Böcek İlaçlama - 0549 547 26 87