Eskişehir Güvenlik Sistemleri
Güvenlik Kamera Sistemleri
İkieylül Cd. Yalbı Sk. Arifbey Apt: No:13/13
guvenlik@eskisehir.net.tr
0542 311 63 84

ESBEM’DEN BİR AYDA 9 FARKLI MESLEK DALINDA 200 ADAYA SINAV

16.08.2024 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde faaliyet gösteren ve sanayi sektöründe mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu olan mesleklerde belgelendirme hizmeti sunan ESBEM Sınav ve Belgelendirme Merkezi, temmuz ayında önemli bir başarıya imza attı. Merkez, bir ayda 7 farklı firmada ve 9 meslek dalında sınavlar düzenleyerek 200 kişiyi sınava tabi tuttu.

Eskişehir OSB ve ESBEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, 01– 31 Temmuz tarihleri arasında ESBEM'in gerçekleştirdiği sınavlar hakkında bilgi vererek, Eskişehir’de sanayi işgücünün niteliğinin arttırılmasına büyük katkı sağladıklarını belirtti. Bir aylık süreçte çelik kaynakçısı, endüstriyel taşımacı, köprülü vinç operatörü, makine bakımcı, metal kesimci, metal levha işleme tezgâh işçisi, metal levha işleme tezgâh operatörü, plastik enjeksiyon üretim elemanı gibi çeşitli mesleki alanlarda firmalarda toplam 29 sınav yapıldığını belirten Küpeli, bu sınavlar sonucunda başarılı olan adayların mesleki yeterlilik belgelerini almaya hak kazandığını ifade etti. Başkan Küpeli, sanayide çalışanların mesleki yeterlilik belgelerine sahip olmasının hem işletmelerin kalite standartlarını yükselttiğini hem de çalışanların mesleki güvenliğini ve kariyer gelişimlerini desteklediğini vurguladı.

ESBEM, sanayicinin ve çalışanın yanında

ESBEM A.Ş. Başkan Vekili Yavuz Ayva, ESBEM olarak sadece belge vermekle yetinmediklerini, aynı zamanda sanayicilerin yanında yer alarak onları bu süreçte desteklemeye devam ettiklerini vurguladı. Ayva, "Belgelendirme süreçleri artık sanayi sektörünün vazgeçilmez unsurlarından biri haline geldi. Sanayide çalışanların belgelendirilmesi büyük önem taşıyor. Kamu tarafından yapılan denetimlerde ilk bakılan konuların başında çalıştırılan işgücünün Mesleki Yeterlilik Bakımından yetkinlikleri ve belge alıp almadıkları çok dikkatli bir şekilde inceleniyor. Biz de ESBEM olarak Eskişehir ve çevre illerimizdeki sanayimizin bu konudaki ihtiyacını en hızlı ve en kaliteli şekilde karşılamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sanayicilerimizin ve çalışanlarımızın belgelendirme süreçlerine duyduğu ihtiyacı karşılamak amacıyla yoğun bir tempoyla faaliyetlerimize devam ediyoruz" dedi. Ayrıca, denetlemelerin arttığı bu dönemde sanayicilere gereken tüm desteği sağlamaya özen gösterdiklerini belirten Ayva, "Denetlemelerin sıklaştığı bu süreçte sanayicilerimizin yanında olmayı sürdürüyoruz. Onlara en iyi belgelendirme hizmetini sunarak, iş güvenliği ve kalite standartlarına katkı sağlamaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Gönderen: journal
18830 defa okundu 
 


Ekonomi
Üreticilerden tarım il müdürü ve ekibine plaket
Bitkisel üretimde yeni destekleme modeli açıklandı
Enflasyon muhasebesi uygulamasının uygun bir zamana ertelenmeli
‘Türk müteahhitlerin hedefi dünyayı inşa etmek’
Kalkınma Yolu’nda tarihi buluşma

 

 
Eskişehir Güvenlik Sistemleri - 0542 311 63 84