Eskişehir Güvenlik Sistemleri
Güvenlik Kamera Sistemleri
İkieylül Cd. Yalbı Sk. Arifbey Apt: No:13/13
guvenlik@eskisehir.net.tr
0542 311 63 84

MEGEM’DE 38. DÖNEM KURSLARI BAŞLADI

29.08.2024 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan ve mesleki eğitimler veren Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) 38. dönem kursları yapılan mülakatların ardından başladı. Yeni dönemde 105 kişi merkezde ücretsiz eğitim alarak, sanayi sektöründe istihdam edilecek.

Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eskişehir OSB Müdürlüğü bünyesinde hizmete veren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından da desteklenen Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi'nde (MEGEM), 38. dönem kursları başladı. Gerçekleşen yazılı sınav ve mülakatlar sonucu 105 kişi merkezde ücretsiz eğitim almayı hak kazandı.  39 kursiyere “CNC Tezgâh Operatörlüğü”, 24 kursiyere “Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlüğü”, 25 kursiyere “Kaynak Teknolojileri” ve 17 kursiyere “Makine Bakım ve Montaj Operatörlüğü” alanlarında eğitimler verilecek. Eğitimler teorik ve uygulamalı olmak üzere 3 ay sürecek.

Geleceğin sanayisi eğitimli ve donanımlı iş gücüyle daha güçlü olacak

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, MEGEM'in sanayinin gelişimi için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek, “Eskişehir sanayisinin en büyük ihtiyaçlarından biri kalifiye iş gücüdür. MEGEM, bu ihtiyacı karşılamak amacıyla kurulmuş ve her geçen gün kendini geliştirerek sektöre büyük katkılar sunmaya devam etmektedir. Sanayimizdeki iş gücü açığını kapatmada çok önemli bir role sahip olan merkezimiz, eğitimleriyle her dönem daha fazla kursiyere ulaşarak sektörde istihdamı artırmaya katkı sunuyor. Geleceğin sanayisi, eğitimli ve donanımlı iş gücüyle daha güçlü olacaktır” şeklinde konuştu.

Sanayimize daha fazla iş gücü kazandırmayı hedefliyoruz

MEGEM’in eğitim sisteminde yapılan yeniliklere de dikkat çeken Başkan Küpeli, "Sanayimizin iş gücü talebine daha hızlı ve verimli bir şekilde yanıt verebilmek için eğitim sistemimizi yeniledik. Kursiyerlerimiz artık 45 gün teorik eğitim aldıktan sonra, 45 gün de uygulamalı eğitim alacaklar. Kurs imkanlarını genişleterek 450 olan mezun sayımızı 750 kişiye çıkarmak için çalışıyoruz. Böylece sanayimize donanımlı ve uygulama becerisine sahip daha fazla iş gücü kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

105 kişi eğitim almayı hak kazandı

Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Samet Özkaya’da BEBKA’nın katkılarıyla gerçekleşecek olan 38’nci dönem kurslarına yoğun bir başvuru olduğunu ve sınavlarda başarılı olan 105 kişinin ücretsiz eğitim almaya hak kazandığını belirtti. Özkaya, 37. dönemle birlikte sistem değişikliğine gittiklerini aktararak şunları söyledi: “Sanayimizdeki işgücü talebine hızlı çözüm sunmak adına 37. dönem ile birlikte sistem değişikliğine gittik. Eğitimlerimizi teorik ve uygulamalı olarak iki gruba ayırdık. Kursiyerlerimiz önce 45 gün teorik eğitim aldıktan sonra, 45 gün de uygulamalı eğitim alacak. Bu kapsamda, 45 gün teorik eğitim alan 37. dönem kursiyerlerimiz kendi alanlarında uygulamalı eğitime geçerken hemen 38. dönem mülakatlarına başladık ve 38. dönem kurslarımıza da 241 kişi başvuruda bulundu. Gerçekleştirdiğimiz sınav ve mülakatlarda başarı elde eden kursiyerlerden 105’i merkezimizde ücretsiz kurs almaya hak kazandı. Artık bu yöntemle daha fazla kişiyi MEGEM’de ücretsiz olarak eğittikten ve meslek sahibi yaptıktan sonra, sanayimizde hemen bir işe yerleştireceğiz” dedi.

Yeni dönemde eğitim alacak olan tüm kursiyerlere başarılar dileyen Özkaya, BEBKA’ya verdiği destek ve katkılardan dolayı da teşekkür etti.

 

Gönderen: journal
11064 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir’de hedef yıl sonuna kadar 200 ari işletme
Milli Hızlı Tren’de İlk Test 2025’te
Eskişehir İhracatı Yüzde 12,49 Arttı
Demiryolları İle 8 Ayda Türkiye Nüfusunun İki Katı Yolcu Taşındı
Sarsılmaz Silah Kuleleri global arenada

 

 
Eskişehir Güvenlik Sistemleri - 0542 311 63 84