Eskişehir Güvenlik Sistemleri
Güvenlik Kamera Sistemleri
İkieylül Cd. Yalbı Sk. Arifbey Apt: No:13/13
guvenlik@eskisehir.net.tr
0542 311 63 84

Bakan Bolat: "E-ticaret Festivaliyle Ekonomiyi Canlandıracağız"

16.09.2025 

Bakan Bolat: "Türkiye'de e-ticaret hacmi 3 trilyon lirayı aştı"

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Yapay Zeka Çağında E-ticaretin Geleceği" zirvesinin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, 21 Kasım'da sektör oyuncularıyla birlikte e-ticaret festivali düzenleyeceklerini ve bu etkinliğin amacının ekonomiyi canlandırmak olduğunu belirtti.

E-ticaret Sektöründeki Gelişmeler ve Gelecek Vizyonu

Zirvede konuşan Bakan Bolat, Türkiye'deki e-ticaret sektörünün Kovid-19 pandemisiyle birlikte büyük bir ivme kazandığını söyledi. 2019'da genel ticaret içinde sadece %4,5 olan e-ticaretin payının, 2024 itibarıyla %19,5'e yükseldiğini ve bu oranın daha da artmasının beklendiğini vurguladı.

  • Küresel Büyüme: Küresel e-ticaret hacminin 2024'te 7 trilyon dolara ulaştığını ve 2026'da 8 trilyon doları aşmasının beklendiğini ifade etti.

  • Türkiye'deki Durum: Türkiye'de internetten alışveriş yapanların oranının 5 yılda iki katından fazla artarak %55,7'ye yükseldiğini belirtti. Ayrıca, Türkiye'de e-ticaret hacminin 2024'te bir önceki yıla göre %61,7 artarak 3 trilyon lirayı (90 milyar dolar) aştığını açıkladı.

  • Mücadele ve Destekler: Yurt dışındaki büyük oyuncularla rekabet edebilmek için düzenlemeler yaptıklarını ve e-ihracatı artırmak için çeşitli destek ve teşvikler verdiklerini dile getirdi. Bakanlık olarak bütçelerinin %60'ını ihracat desteklerine ayırdıklarını ve bu kapsamda e-ticaret yapan firmaların da desteklendiğini belirtti.

  • Eğitim ve Farkındalık: E-ticaret konusunda farkındalığı artırmak amacıyla 30 ilde eğitimler düzenleneceğini ve bu çalışmaların 2026 başında tamamlanacağını bildirdi.

Bakan Bolat, konuşmasının sonunda, Türkiye'nin zorlu koşullara rağmen güçlü bir şekilde büyümeye devam ettiğini ve asıl hedeflerinin, kaliteli Türk ürünlerini dünya vitrinine taşıyarak ülkeye döviz kazandırmak olduğunu vurguladı.

Gönderen: haber
252 defa okundu 
 


Ekonomi
Bakan Bolat: "E-ticaret Festivaliyle Ekonomiyi Canlandıracağız"
Bitkisel Üretim Desteklerinde Yeni Dönem Başlıyor
Türk Hava Yolları, "Avrupa’nın En İyi Hava Yolu" Seçildi
72 Binden Fazla Motokurye Kayıt Altına Alındı
OVP’den Kayıt Dışına Dijital Çözüm Geliyor

 

 
Eskişehir Güvenlik Sistemleri - 0542 311 63 84