Eskişehir Hosting
Eskişehir Hosting
Eskişehir Hosting Firması Hosting ve Domain Tescil Hizmeti Vermektedir
Eskişehir Hosting Firması Hosting ve Domain Tescil Hizmeti Vermektedir
 
 
 
Hakkımızda Farkımız Hizmetlerimiz Sık Sorulan Sorular Hazır Sistemler Data Center Görüntüleri Referanslarımız Yararlı Linkler
 
 
Ana Sayfa  
İletişim  


Ürün / Hizmet 
Hosting


 

Eskişehir’deki Belediye Başkanları Vaat Raporunda Yine Yok
13.04.2025 

NE DEDİ, NE YAPTI? Eskişehir'deki Belediye Başkanları Vaat Raporunda Yine Yok

Yerel yönetimlerin performansını ölçmeye yönelik hazırlanan “Seçim Vaatlerini Gerçekleştirme Oranı” raporu, internet sitesinde yayımlandı. Türkiye genelinde birçok büyükşehir ve ilçe belediye başkanı, verdikleri sözlerin ne kadarını tuttuklarıyla bu listede yer bulurken; Eskişehir, listede yine yok.

Raporda, ne Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, ne Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ne de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un adı geçiyor. Üç başkanın da seçim öncesinde verdiği vaatlerin gerçekleşme oranı ya ölçülemedi ya da ölçülebilecek kadar somut bir icraat ortaya konamadı.

“Söz Verip Unutanlar Kulübü” mü?

Başkan Ayşe Ünlüce’nin 70’in üzerinde seçim vaadi bulunuyordu. Bu vaatler arasında toplu taşımanın güçlendirilmesinden kentsel dönüşüme, gençlik projelerinden altyapı yatırımlarına kadar geniş bir yelpazede başlık yer alıyordu. Ancak göreve gelişinin ardından geçen süre zarfında bu vaatlerden hangilerinin hayata geçirildiği konusunda kamuoyuna açık, düzenli bir bilgilendirme yapılmadı.

Benzer bir durum, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt için de geçerli. Özellikle Ahmet Ataç ve Kazım Kurt’un bazı vaatlerinin, önceki seçimlerde de tekrarlandığı ve hâlâ tamamlanmadığı kamuoyunun malumu. Bu durum, “Yıllardır aynı sözler, değişmeyen sonuçlar” yorumlarına neden oluyor.

Şeffaflık ve Hesap Verilebilirlik Nerede?

Vatandaşın artık sadece seçim döneminde değil, görev süresi boyunca belediye başkanlarından performans beklentisi var. Gelişen dijital çağda, icraatların raporlanabilir ve izlenebilir olması gerekirken, Eskişehir’de bu alanda ciddi bir eksiklik olduğu açıkça görülüyor.

Seçim vaatleri sadece afişlere yazılan sözlerden ibaret olmamalı. Şeffaflık, hesap verilebilirlik ve somut icraat beklentisi, her geçen gün daha yüksek sesle dile getiriliyor. Türkiye'nin dört bir yanında başkanlar “ne söz verdik, ne yaptık” diye hesap verirken; Eskişehir'de yöneticilerin bu suskunluğu ve rapor eksikliği, kent sakinleri arasında hayal kırıklığı yaratıyor.

Kentin İlerlemesi Sözle Değil, Eylemle Olur

Eskişehir halkı, vaatlerin tekrar edilmesini değil, yerine getirilmesini istiyor. Şehirdeki kronik sorunlara (trafik, kentsel dönüşüm, ulaşım ağı, altyapı eksikleri vb.) rağmen “başladık, yapacağız” söylemleriyle geçiştirme dönemi artık geride kaldı. Halk icraat görmek istiyor.

Eskişehir’in, yalnızca seçim zamanı vaat veren ama görev boyunca sessiz kalan belediyelerle değil; hizmette yarışan, projeleriyle gündeme gelen bir şehir olması için yerel yöneticilerin daha şeffaf, daha ölçülebilir ve daha aktif bir yönetim anlayışına geçmesi kaçınılmaz.

Gönderen: journal
3103 defa okundu 
 


Bilim-Teknoloji
Yükselen Yıldızlar: Yerel Oyunlardan Küresel Sahneye
Metrealtı Çözünürlüklü Yer Gözlem Uydusu İMECE Uzayda İkinci Yılını Tamamladı
Navigasyon beyni tembelleştiriyor mu?
Eskişehir’in Teknoloji Parkları ve Yerel İnovasyonun Yükselişi
"İlk Öğretmenim Ailem" mobil uygulaması hayata geçirildi

 

 
Güncel
Mahmudiye’de İlçe Müftüleri Toplantısı Gerçekleştirildi
Eskişehir’de Araç Sayısı 372 Bini Aştı: Trafik ve Otopark Sorunu Derinleşiyor
35 Milyonluk Çamur İhalesi: Porsuk Temizliği Ne Kadar Şeffaf?
Eskişehir’li Hacı Adaylarına Eğitim Seminerleri Düzenlendi
Lise Öğrencileri Provakasyona Alet Edilmemelidir !

 
  Ziyaretçi: 1404410 - Hit: 1415271