Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02
ÖZNUR AYDIN 0534 864 19 30
ESKİŞEHİR MERDİVEN TEMİZLİK HİZMETLERİ
UYGUN FİYATA KALİTELİ HİZMET SUNUMU

Emek Mh. Yanartaş Sk. No:31 Eskişehir
www.eskisehirmerdiventemizliksirketi.com
0530 746 82 66 - 0542 260 86 02

Markalar elektrikli araç çalışmalarına neden ara verdi:

21.09.2024 

Sektörü ayakta tutan madenin ana tedarikçisinden flaş açıklamalar!

Türkiye’de elektrikli araç piyasası hızla büyüyor. Öyle ki Türkiye, bu konuda dünyanın birçok ülkesinden çok daha hızlı ilerliyor. Ancak elektrikli araçları enerji sektöründen altyapı üretimine, şarj istasyonlarına kadar birçok başlıktan bağımsız düşünmek mümkün değil. Konuyla ilgili ciddi bir açıklama, işin uzmanından geldi. Elektrikli araçların şarj sistemlerinde dev kabloların temel içeriği olan bakırın Türkiye’deki en büyük tedarikçilerinden Bakırsan’ın içinde bulunduğu Toptaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toptaş, elektrikli araç piyasasında yaşanacak önemli kırılmalara dikkat çekti. Elektrikli araç şarj istasyonlarının ikinci nesle geçişe hazırlandığını hatırlatan Toptaş, fakat çağrı cihazlarının patlaması, ertesi gün de telsiz cihazlarının infilak etmesinin ardından durumun değiştiğini, “uzaktan kontrol edilebilirlik” durumunun gerçek bir tehdit olduğunu ve elektrikli araç piyasasının açığının da bu olduğunu belirtti.

Kendilerinin enerji sektörünün ihtiyacı kabloların üretiminde ana aktörlerinden olduğuna dikkat çeken Uğur Toptaş, “Yani enerjinin kablosu ham madde olarak bizden geçiyor diyebiliriz. Elektrikli araçlar trend oldu şu anda bu elektrikli araçlarımızın bir de şarj istasyonları var. Bir süredir yeni nesil şarj istasyonu arayışları için ar-ge çalışmaları var. Biz firmalara zenginleştirilmiş özel tipte bir bakır tedariği yapıyoruz” dedi. Önceki gün Lübnan’da Hizbullah’ın iletişim kurmak için kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu en az 9 kişinin ölmüş, 3 bine yakın kişinin de yaralanmıştı. Dün de Hizbullah’ın kullandığı telsizler uzaktan erişim yöntemiyle patlatıldı ve 14 kişinin ölmesine, 500’den fazla kişinin de yaralanmasına sebep oldu. Benzer bir durumun elektrikli araç piyasası için de geçerli olduğunu hatırlatan Toptaş, “Elektrikli araçlarda bazı markalar karar alıp çalışmalarına ara verdiler” dedi.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ÇALIŞMALARINA NEDEN ARA VERİLDİ?

Çalışmalara ara verilmesinin nedenini de anlatan Uğur Toptaş, “Yaydığı manyetik alan yüzünden kullanıcılarına baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurma yoğunluğu yaşatmasından dolayı, bu araştırmalarını ve geliştirmelerini durdurma kararı aldı birçok firma. Elektrikli araçlar bundan 2 ay öncesine kadar çok yüksek bir trend olduğundan dolayı şarj istasyonları yeni nesil yani ikinci nesle geçmeye çalışıyordu. Fakat çağrı cihazı olayından sonra olay nereye gidecek, açıkçası belirsiz” ifadelerini kullandı.

‘ŞARJ İSTASYONU ÇALIŞMALARININ DA DURDURULACAĞINA İNANIYORUM’

Enerjinin lojistik kısmının bakırla çözüldüğünü, başka hiçbir metalin alternatif olamadığını belirten Toptaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Toptaş, “Daha doğrusu optimal maliyet ve optimal enerji tasarrufu bakırda sağlanabiliyor. Ayrıca optimal iletkenlik de bakırda bulunduğu için bakır kullanılıyor” dedi. Şimdilerde elektrikli araç üreticilerinin temel tartışma ve araştırma konusunun yeni nesil şarj istasyonları olduğunu belirten Toptaş, “İki gün önce konuşuyor olsaydık eğer ben bununla ilgili daha pozitif düşüncelere sahip olurdum. Şu anda elektrikli araçlarla ve bu şarj istasyonlarının ar-ge’leriyle alakalı çalışmaların durdurulacağına inanıyorum. İki tane sebebi var. Ana sebep, kullanıcılarda ortaya çıkardığı baş ağrısı ve diğer sağlık problemleri. Sağlık da her şeyden önce geliyor burada. Ne aracın ekonomikliği ne aracın başka bir özelliğinden daha önemsiz değil. Öte yandan bir de elektrikli araçların başka bir şekilde kontrol edilebilme tehdidi söz konusu. Bundan dolayı ben ilginin ve tercihin azalacağına inanıyorum elektrikli araçlarda” değerlendirmesini yaptı.

TOPTAŞ: ABD MANUEL VİTESLİ ARAÇLARI TOPLUYOR

2024 itibarıyla teknoloji savaşlarının bambaşka bir evreye taşındığına da dikkat çeken Uğur Toptaş, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) dünyadan manuel vitesli araç topladığını ve bunun teknoloji savaşlarının ne kadar yakıcı hale geleceğinin bir fragmanı olduğunu söyledi. Toptaş, “ABD’nin bu uygulaması özellikle de 2024 yılının Mart ayında yaşanan güneş patlamasının ardından hareketlendi. Hala da uygulama devam ediyor. Bunu okumak ve gelecekte yaşanacakları bu paralelde değerlendirmek önemli” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE TEKNOLOJİ DEVRİMİ: KARANLIK FABRİKALAR’ GELİYOR!

Türkiye’nin bakır üretiminde de önemli gelişmeler yaşandığını belirten Uğur Toptaş, “Bakır üretim tesisleri yeni nesle evriliyor artık. Karanlık fabrikalar oluşturulmaya başlıyor. Hatta bir tane tesis var tahminen 6 ay sonra faaliyete girecek. Türkiye için teknolojik bir devrim diyebilirim. Endişe ediyoruz onlarda da ne kadar başarıya gidebilecekler, Türkiye’de bir ilk olacak çünkü. Bizim sektörün de, sanayinin de teknolojiyle entegre olup bir an önce karanlık fabrika meselesini çözmesi gerekiyor” dedi. Uğur Toptaş, karanlık fabrikaların çalışma mantığını şöyle anlattı:

“Normalde içerde bulunan işçinin, personelin yapmış olduğu işleri yapan robotik ekipmanlar var. Yani örnek veriyorum, malzeme geldi bunu alıp işleyip bir noktaya getireceğiz, bunun geçeceği etaplar için malzemenin bir yerden alınıp bir yere indirilmesi otomatik ekipmanlarla yapılacak. Diğer tarafta, işlenirken çıkan ürünün kalıplarından ayrılması, atılması, diğer tarafa aktarılması... Eskiden 60-70 kişinin götürdüğü işi sadece operatör olarak 4-5 kişinin götüreceği bir durum bu. Elbette istihdam olarak bakıldığında bir dezavantaj ama birçok sektör var, birçok meslek var. Bu kalıcı bir problem olmaz. Maliyetlerin aşağıya düşmesi, perakendede halkı rahatlatacak bir operasyon olduğu için destekliyoruz.”

KONUT FİYATLARINI BİLE DÜŞÜRÜR’

Sanayideki bu gelişmelerin konut fiyatlarına bile etkisinin olacağını savunan Toptaş “Teknolojik olarak gelişmek her zaman, bence insanoğlu adına faydalı bir şeydir. Maliyet olarak da faydalıdır. Bu şekilde devam edilmesi gerekiyor” dedi.

TÜRKİYE’NİN DEV TÜKETİM MADDESİ: BAKIR

Türkiye’nin bakır tüketim hacminin yıllık 500 bin ton olduğunu vurgulayan Bakırsan Bakır Sanayi kurucusu Uğur Toptaş, “Cevherden elde ediyoruz biz bu bakırın bir kısmını ama küçük bir kısmını… Geri kalanını dünyadan ithal ediyoruz. Bu tekniklere yatırımlar bu senelere kadar çok zayıftı. Yapılmaya başlandı ama devletin teşviklerinin arttırılması gerekiyor. Ciddi bir potansiyelimiz var. Bununla alakalı yer altı madenlerimiz çok zengin. Sadece yatırım maliyetleri çok yüksek. Fakat üretim olarak dünyada şu anda iyi bir aktörüz” ifadelerini kullandı.

‘RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI TÜRKİYE’NİN ÖNEMİNİ ARTIRDI’

Dünyadaki bakırın yüzde 30'unu Rusya’nın ürettiğini ve buradan dünyaya dağıldığını belirten Toptaş, “Malumunuz Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan dolayı da Rusya'nın zaten bir partneri olduk. Onların bakırları genellikle Türkiye tarafında kullanılıyor. Burada işleniyor, buradan ihracat yapılıyor. Bundan dolayı Türkiye'nin önemi 3 ise 6'ya, 7'ye, 10'a yükselmiş diyebiliriz bu noktada. Tabii savaş üzücü bir olay. Tabii ki bu savaşın bir an önce bitmesini, bu problemlerin ortadan kalkmasını istiyoruz. Çünkü bu savaş orada bölgesel olarak gözükse de bu biraz da kontrollü bir bölgesel savaş olmaktan çıkıyor. Dünyadaki aktörler ortada, diğer ülkeler ortada konuya müdahil olan. Bunların çözülmesi ve dünyanın bir an önce barışa gitmesini temenni ediyoruz. Ancak bu savaş Türkiye’nin sanayi üretimindeki değerini de bize göstermiş oldu” dedi.

 

Gönderen: journal
580 defa okundu 
 


_medya advertorial

_haberler advertorial

_gundem advartorial

_Gündem

_biz advertorial

İslam

Yaşam
Fazla harçlık, çocukların parayı değersiz görmesine neden olabiliyor!
Çamlıbel Ailesinin en mütlu günü
Cinsel istismarın izleri hayat boyu kalıyor!
Alman kadın öğretmen, Eskişehir’de Müslüman oldu
Türk Kızılay’dan kıtlığın eşiğindeki Gazze’ye gıda desteği

Spor
Eskişehir Rallisi’nde Zafer, Buğra Banaz & Onur Ahıskalı İkilisinin Oldu
Türkiye Ralli Şampiyonası Eskişehir’de

Sinema
12. Boğaziçi Film Festivali’nin Yarışma Başvuruları Devam Ediyor

Sağlık
Ağrılardan Kurtulmanın Yeni Yolu: Nöral Terapi İle Tanışın
Protein tozu kullanırken dikkat edin, sağlığınızdan olmayın
Sonbaharın gizli düşmanı: Alerjiler
30 yaşın üstündeki çoğu kadın bu sorunu yaşıyor!
Sonbaharda bağışıklığınızı güçlendiren 10 beslenme önerisi

Politika
Odunpazarı’nda çöpler yığılırken, belediyenin önceliği başka şehirler!
Kaya: “Kişiye Özel İmar Değişikliği İddiaları Doğru Mu?”
Albayrak, Çifteler ve Sivrihisar ilçe başkanlarını duyurdu
Gürhan Albayrak’tan Ayşe Ünlüce’ye teşekkür
“Tepebaşı Belediyesi’ni kim yönetiyor?”

 

 
Polis
Eskişehir Jandarma Trafik ekiplerine 5 yeni araç
Eskişehir’de metruk binalardan sonra metruk araçları toplamakta polise kaldı
Kendilerini polis gibi göstererek 1 milyonluk vurgun yaptılar
Trafik cezasına maruz kalan kişilerin izlemesi gereken adımlar

Otomobil-Motorsiklet
Scooterlar çevreci ama güvenli mi?
OPET Otobil ile İşletmenizin Yakıt Yönetimini Kolaylaştırarak Maliyetlerini Azaltın
Markalar elektrikli araç çalışmalarına neden ara verdi:
“trafik kazalarında hasar ve değer kaybı ..."
İşte Türkiye’nin En TasarrufluEn Güçlü ve En Yüksek Menzilli Elektrikli Araçları!

Magazin
Dijital teknoloji, okuma alışkanlıklarımızı nasıl değiştiriyor?
Gündemi takip ederken psikolojik sağlığınızı riske atmayın!
Ayşe hanıma sorulacak sorular listesi
“Büyükerşen’den son Kazık!”
Domuz avına giden var mı?

Kültür-Sanat
Sivrihisar’da Mevlid-i Nebi ve Din Görevlileri Haftası Kapsamında Konferans Düzenlendi
Gezdim, Gördüm Fotoğraf Çektim Sergisi açıldı
Eskişehir’de "Mevlid-i Nebi" programı düzenlendi
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Mevlid-i Şerif okutuldu
TÜGVA Eskişehir İl Başkanı Ramazan ANIL, Genel Merkezde Görevine Başladı!

Güncel
Bakal’dan "çeşme suyunda koku..." tepkisi
Sakintepe de yol yapım çalışması çileye dönüştü
Halk lokantası bugün açılıyor
2024 yılında güvenli şehir sırasında büyük düşüş
KIZIL GEYİKLERİN YAŞAM ALANINDA, 187 BİN AĞAÇ KATLEDİLDİ Mİ?

Fıkıh
HATIRLAR İNSANOĞLU, UNUTURDA… BU NE BÜYÜK NİMETTİR!

Eğitim
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İstihdam Garantili Okul Olma Yolunda
ESTÜ 2024-2025 Akademik Yılına “Merhaba” Dedi
Rektör Çolak’tan başarılı akademisyenlere teşekkür
Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Esnaf Sokağı" Coşkuyla Açıldı
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Konu Soru Dağılım Tabloları

Ekonomi
Sivrihisar çiftçilerine yeni destekleme modeli anlatıldı
Eskişehir OSB itfaiye filosunu güçlendirmeye devam ediyor
Fed’in faiz indirimleri ve küresel piyasalara etkisi: Yatırımcılar için kritik sorular ve yanıtlar
Faiz İndirimi Beklentisi Yatırımcıyı Konuta Yöneltiyor
Eskişehir OSB’den Eskişehir’e yeni bir etkinlik merkezi kazandırılıyor

Ekoloji
Eskişehir’de kuduza karşı yaban hayvanlarının ağızdan aşılama çalışmaları devam ediyor
Espark BREEAM’de En Üst Dereceye Ulaştı!
Türkiye yenilenebilir enerji yatırımlarında Avrupa’da 5’inci sıraya yükseldi

Bilim-Teknoloji
KOBİ’leri Siber Riskler Değil Bilgisizlik Tehlikeye Atıyor!
PlayStation 5 Pro mu yoksa PlayStation 5 mi tercih edilmeli?
Küçük işletmeleri hedef alan en yaygın 10 dolandırıcılık yöntemi
Siber saldırganların yeni tuzağı yapay zekâ ile oluşturulan ses klonları
Tehlike arama motorları ile yayılıyor

AlfaTürk

Eskişehir Temizlik Şirketi Merdiven Temizliği 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02 - 0530 746 82 66