Eskişehir EDA Temizlik Şti 0530 746 82 66 - 0542 260 86 02
ESKİŞEHİR TEMİZLİK HİZMETLERİ KOLTUK YIKAMADA SÜPER FİYAT
TEMİZLİĞİN GÜVENİLİR ADRESİ BİZİMLE ÇALIŞIN FARKI GÖRÜN EDA TEMİZLİK FARK YARATIR
TASKI SATIŞ TEMSİLCİSİ Öznur AYDIN-0 530 746 82 66

HASAN POLATKAN CAD.DOĞANCAN SOK ESKİŞEHİR
ayarstemizlik26@gmail.com
0530 746 82 66 - 0542 260 86 02

Siber saldırganların hedefinde kamu kuruluşları var

2.04.2025 

Siber güvenlikte oyunun kuralları yeniden yazılıyor, yapay zeka saldırganların aracı haline geliyor. Geçtiğimiz yıl %211 artan siber tehditlerden mağduriyet bildirimleri, tarihi seviyelerde devam ediyor. Saldırganların hedef tahtasında kamu kuruluşlarının bulunduğuna dikkat çeken B2Press, siber güvenlikteki küresel görünümü ortaya koyuyor.

Yetkisiz erişim, imha, ifşa, bilgilerin değiştirilmesi için çeşitli yöntemlerle dijital dünyada pusuya yatan siber saldırganlar, kritik altyapılar, finansal sistemler ve kişisel verileri hedef almaya devam ediyor. Siber yetenek açığı 2024’te %8 artarken, Kimlik Hırsızlığı Kaynak Merkezi tarafından takip edilen 3 bin 158 veri ihlaliyle, mağduriyet bildirimlerinin %211 artarak 1,3 milyar gibi tarihi bir seviyeye ulaştığı görülüyor. Konuya dair yapılan güncel araştırmaları derleyen Online PR Servisi B2Press, Siber Güvenlik Kanunu Teklifi’nin henüz yasalaştığı bir dönemde, globaldeki siber güvenlik haritasını çiziyor.

Siber saldırılardan en çok kamu kuruluşları etkileniyor

B2Press’in incelediği Dünya Ekonomik Forumu verilerine göre, siber tehdit ortamının fidye yazılımı, sosyal mühendislik ve yapay zekanın desteğini almasıyla 2025’te daha sofistike saldırılarla şekilleneceği öngörülüyor. Öyle ki kuruluşların %66’sı, öncelikli olarak yapay zekanın siber güvenlikte oyunun kurallarını değiştireceğini düşünüyor. Onu, bilişim ve bulut teknolojileri izliyor. Bu saldırılardan ise en çok, %49'unun siber güvenlik hedeflerine ulaşmak için gerekli yeteneklerden yoksun olduklarını belirttiği kamu sektörü etkileniyor. 

Jeopolitik belirsizlikler, siber eşitsizlik ve sofistike siber tehditlerle karakterize edilen karmaşık bir arenada hükümetlerin de güvenliği önceliklendirmeleri gerekiyor. Çünkü halk da bu konudaki endişelerini açıkça bildiriyor. Avrupa ve Kuzey Amerika’da halkın %15'i, ülkelerinin altyapısını hedef alan büyük siber olaylara hükümetlerin yanıt verme yeteneğine güvenmiyor. Bu oran Afrika'da %36, Latin Amerika'da %42 ve Türkiye’nin de dahil olduğu Ortadoğu’da %21 olarak ölçülüyor. 

2025’in siber güvenlik trendleri, veri güvenliği programlarına işaret ediyor

Gartner’ın yakın zamanda yayımladığı “Siber Güvenlik Trendleri: Dönüşüm Yoluyla Dayanıklılık” raporunu inceleyen Online Basın Bülteni Dağıtımı Servisi B2Press ise siber tehditlere önlem alınması çerçevesinde iş sürekliliğini ve işbirlikçi risk yönetimini vurgulayan programlara ihtiyacın arttığına dikkat çekiyor. Ülkelerin, kuruluşların ya da işletmelerin de saldırıların giderek arttığı bir zeminde dönüşümle etkin mücadele etmek için veri güvenliği programlarını, işbirlikçi siber riskleri, makine kimliklerini yönetmeleri gerekiyor. Dayanıklılığı sürekli kılmak için ise siber güvenlik teknolojilerinin optimizasyonunu sağlarken siber güvenlik ekibinin refahını da korumaları öneriliyor. Tüm bu önlemler, liderleri bekleyen siber tehdit ortamının tamamıyla yok olmasını sağlamasa da siber güvenliğin stratejik bir zorunluluk olduğunu ortaya koyuyor. 

Gönderen: journal
5904 defa okundu 
 


Bilim-Teknoloji
Eskişehir’in Teknoloji Parkları ve Yerel İnovasyonun Yükselişi
"İlk Öğretmenim Ailem" mobil uygulaması hayata geçirildi
Bakanlık dijital ortamda 2 bin 545 zararlı içeriğe müdahale etti
Yandex Maps, Kamyonlara Özel Navigasyon Özelliğini Türkiye’de Kullanıma Sundu
Sürdürülebilir kalkınmanın yolu yapay zekâdan geçiyor!

 

 
Ekoloji
TÜRKİYE’NİN İLK İKLİM KANUNU NELER GETİRİYOR?
MEKANİK TESİSAT MÜHENDİSLİĞİ BİNALARDA %40 ENERJİ TASARRUFU SAĞLIYOR
OGM’den Türkiye genelinde doğa temelli eğitim hamlesi
Yangınsız Bayram Olsun Diye Orman Bölge Müdürlüğü’nden Duyarlılık Çağrısı
81 İLDE ULUSLARARASI SIFIR ATIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ