İşkur İl Müdürlüğü
Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü
Cumhuriyet Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi, No:64 Tepebaşı
eskisehir@iskur.gov.tr
(0 222) 230 60 98 - (0 222) 231 04 86 - (0 222) 230 69 21

Bakanlık İsrail ile Ticaret İddialarına İlişkin Açıklama yaptı

28.03.2024 

Bazı internet sitelerinde, TÜİK’in resmi verilerine göre, Ocak 2024 itibariyle Türkiye’den İsrail’e ‘’Barut, patlayıcı maddeler, ateş alıcı maddeler, mühimmat, silah ve parçaları ihraç edilmeye devam edildiği ortaya çıktı, haberi üzerine yapılan incelemelerde;

Ocak ayında,

36. fasıl, Barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamülleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler başlığı altında “jel yakıt ve çakmak gazı

93. fasılda ise Silahlar ve mühimmat, bunların aksam parça ve aksesuarları başlığı altında “yivsiz av tüfeği yedek parça ve aksesuarları ile balıkçılık malzemeleri (zıpkın vb.)” ihraç edildiği anlaşılmıştır.

Gümrük Tarife Cetvelinin fasıl başlıklarında yer alan ifadeler manipüle edilerek kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığı anlaşılmaktadır.

Sözkonusu yurtdışı kaynaklı internet sitelerinin yapmış olduğu bu haberler manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Bakan Bolat'ın açıklamalarından satır başları:

Türkiye'nin her zaman Filistin davasının yanında yer aldığını belirten Bakan Bolat, "İsrail'in Gazze'ye yönelik katliam boyutundaki zalimce saldırıları karşısında Türkiye, her platformda gereken aksiyonları gösterdi ve göstermeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.
 
"İddialar Seçime Günler Kala İktidara Oy Kaybettirme Çabaları"
 
Sosyal medyadaki 'Türkiye, İsrail'e silah satıyor' manipülasyonları hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Bolat, "Bu tarz haberler terör örgütleri ile bağlantılı sitelerde verilmişti. Bunlar Türkiye'nin silah ve mühimmat satıyormuş gibi bir suçlanma şekliydi. Bir kere sitelere bakacaksınız bunlar güvenilir siteler mi? Bunlar devlete savaşa açan siteler. Bunların haberlerine ilk bakışta inanmak son derece yanlıştır. Biz araştırdık bulduk. İletişim Başkanlığı ile konuyu paylaştık. Milli Savunma Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığımız açıklama yaptı. Bu iddialar yurt dışı kaynaklı devlete düşman siteler tarafından kurgulanan manipülasyonlardır. Seçime günler kala iktidara 1-2 puan oyunu düşürebilir miyiz çabaları bunlar. " dedi.
 
"İsrail İle Karşılıklı Ticaret Yüzde 33 Azaldı"

Bakan Bolat, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:
 
“Hükümetin sürekli 'İsrail'le ticaret' suçlamalarıyla sıkıştırılmak istenmesi, bazı marjinal siyasi unsurların ve terör örgütlerinin "fake" hesaplarıyla yapılan itibarsızlaştırma çabalarıdır. Bunu İsrail istihbaratı da destekliyor. Alt kategoriye baktığımızda birisi jel yakıtı biri de çakmak gazı çıktı. Silah mühimmatı denilen şey balıkçılıktaki zıpkın.”
 
“7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırısı başladıktan 20 Mart'a kadar olan tarihte karşılıklı ticaret yüzde 33 azaldı. Hükümet, kamu kurumları ve devlet şirketleri olarak asla İsrail firmalarıyla ticaret yapılmıyor. Biz Filistin devletini ve hükümetini tanıyoruz. Batı ve birçok ülke tanımıyor."
 

Gönderen: journal
4343 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir’de hastalıktan ari işletme sayısı artıyor
BEBKA, Eskişehir’de Kadın Kooperatiflerini Bir Araya Getirdi
4 milyar 435 milyon liralık destekleme ödemesi yapıldı
Evlerin çözülmeyen sorunu ısı yalıtımı
Taşımacılıkta bir ülke ile daha sınırlar kalktı

 

 
Ziyaretçi: 728.473 - Hit: 729.268
eskişehir  eskisehirburada.com
İşkur İl Müdürlüğü - (0 222) 230 60 98 - (0 222) 231 04 86 - (0 222) 230 69 21