Eskişehir Mezar Yapım
Eskişehir Mezar Yapım
Mezar Kabristan Bakım Peyzaj Uygulamaları
Mezar Kabristan Bakım Peyzaj Uygulamaları
 
 
 
Hakkımızda Hizmetlerimiz Mezar Bakımı Peyzaj Uygulamaları
 
 
Ana Sayfa  
Genel Bilgiler >  
Dini Bilgiler >  
Blog >  
Foto Galeri  
İletişim  




 


Genel Bilgiler



Genel Bilgiler
Eskişehir Mezar Bakım

8 Mayıs 2019 Çarşamba

Mezar Bakım Hizmetleri 

Mezar Bakım Hizmetleri, hangi dine ve hangi mezhebe ait olursanız olun ihtiyaç duyulan hizmetler arasında gelmektedir. Özellikle büyük şehirlerde günün yorgunluğu, hayatın stresi derken yaşayanların bile birbirini ziyaret etmesi zor bir şehirde mezarlıklarla bir türlü ilgilenilememektedir. Bu ölen kişileri önemsememek değil sadece bu bakımın herkes tarafından kolay kolay yapılamayacağından kaynaklanmaktadır. Herkes mezarlık ziyaretinde ölmüşlerinin mezarlığının bakımlı olmasını diler. Mezar taşı temiz, üzerinde mevsim çiçekleri açan bir mezarlığın belki ölüye faydası olmayabilir ama manevi olarak size huzur verecektir. Mezar bakımları bu yüzden özellikle toplumumuz için çok önemlidir.

Mezar Bakım Hizmetleri Nasıl Yapılır ?

Mezar bakım hizmetleri kapsamında,  mezar bakımı öncelikle bu işte uzman kişiler tarafından yapılmaktadır. Mezar bakım hizmetlerinin birkaç farklı şekli bulunmaktadır. Bunlardan birincisi, genel temizliktir. Mezar temizliği yapılırken öncelikle yabani otlar temizlenir, toprakta azalma var ise o tamamlanır. Bundan sonra ise mezar taşının temizliğine sıra gelmektedir. Mezar taşları mezarın temizliğine göre ya su jeti ile yada özel fırçalar ile beyazlatılır. Aynı zamanda mezar taşı üzerindeki boyalarda bir yıpranma olursa o yazılarda tekrardan üzerinden boya geçilerek yenilenilir. Bundan sonra ise çiçeklendirme işlemine geçilmektedir. Mezarın üzeri mevsim çiçekleri ile donatılır. Bu işlemlerden sonra istenilirse mezar sahibine mezarın son bir fotoğrafı atılabilir.

Mezar Bakım Hizmetleri Hangi Periyotta Yapılır ?

Mezar bakım hizmetleri aslında yıllık anlaşmalar ile yapılmaktadır. Yıllık mezar bakım hizmeti anlaşması karşılığında mezarınızın belli dönemlerde ziyaret edilir, genel bakımı yapılır, mevsim çiçekleri ile çiçeklendirilir. Bu şekilde mezarınız yıl boyunca gelecek ziyaretçiler için hazır olmuş olur. Özellikle bayramlardan önce yapılan bakımlar ile arife günkü ziyaretlerde veya sene-i devriye ziyaretlerinde mezarlık tüm ziyaretçiler için hazır sayılır. İsterseniz bu mezar bakım hizmetini sadece özel günler için talep edebileceğiniz gibi günlük olarak ta talep edebilirsiniz. Sizler her ne kadar uzakta olursanız olun ölmüşlerinizin mezarlığı her zaman bakımlı olacağına emin olabilirsiniz.

 


1259 kez okundu


Diğer Başlıklar


Osmanlı Mezar Taşları  
Mezar için taş çeşidi seçimi  
Mezar Taşı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?  
KABİR ZİYARETLERİ İLE İLGİLİ HADİSLER  
Kabir ziyaretinde okunacak duâlar  
Kabir ziyaretinin faydaları nelerdir?  
Kabir ziyareti nasıl olur  
Bitkisel Peyzaj Uygulamaları  
Mezar Taşı Yapımı  
Mezar Temizlik Hizmetleri  
Mezar Çiçeklendirme Nasıl Yapılmaktadır?  
Mezar Bakımı Nasıl Yapılır?  
Mezar Peyzaj İşleri Nasıl Yapılır?  
Mezarlık Çiçeklendirme  
Genel Hizmet Detayları  
Eskişehir Mezar Bakım  
Kabre Ağaç Dikilir mi?  
Mezarlara Neden Çiçek Ekilir  
Kabir Ziyareti  

Toplam Kayıt: 19 [19 - 1]    
Sayfa: [ 1 ]
 
  Ziyaretçi: 411327 - Hit: 1259