Eskişehir Mezar Yapım
Eskişehir Mezar Yapım
Mezar Kabristan Bakım Peyzaj Uygulamaları
Mezar Kabristan Bakım Peyzaj Uygulamaları
 
 
 
Hakkımızda Hizmetlerimiz Mezar Bakımı Peyzaj Uygulamaları
 
 
Ana Sayfa  
Genel Bilgiler >  
Dini Bilgiler >  
Blog >  
Foto Galeri  
İletişim  




 


Genel Bilgiler



Genel Bilgiler
Mezar Taşı Yapımı

10 Mayıs 2019 Cuma

Mezar taşı yapımı özellikle yeni cenazeler için talep edilmektedir. Bunun haricinde mezar taşı eski tip ahşaptan yapılma malzeme kullanılmış ise ya da mezar taşı yıpranmış ise o zaman da talep edilmektedir. Mezar taşı ölen kişinin adı, soyadı, doğum tarihi ve ölüm tarihi gibi bilgileri içermektedir. Ancak bu bilgilerin haricinde ayetler ya da özlü sözlerin de yazıldığı bir kimlik kartı gibidir. Ölen kişiyi ziyarete gelenler kolaylıkla mezar taşı sayesinde yakınlarını bulabilmektedirler. Mezar taşı genel olarak mermer malzemeden üretilmektedir. Üzerine yazılan yazılar için ise ayrı bir ustalık gerekir. Mezar taşı üreticileri yazı yazma konusunda titiz davranmaktadır. Okunaklı ve taş üzerine sığacak şekilde yazı karakterleri kullanılmaktadır.

Mezar taşı yapımı hususunda bilgi sahibi olmayan kişiler de günümüzde bu işe soyunmuş durumdadır. Ancak uzun yıllar yıpranmadan kullanılacak türde mezar taşı yapan işletmeler daha ön plana çıkmaktadır. Mezar taşı yapımı görünüşte çok basit olsa da binlerce çeşide sahip olması sebebi ile aslında o kadar da kolay bir iş değildir. Örneğin tamamıyla kişilerin tercihine bağlı olarak tek bir mezar taşı ya da mezar mermeri ile birlikte yapılan bütün mezar taşları bulunmaktadır. Bunun tek kişilik yapılanı da vardır, aile mezarlığı şeklinde yapılanı da. Bazen de ölen kişilerin yakınları mezar taşlarına fotoğraf eklettirmek istemektedir. Bu sebepledir ki mezar taşı işi öyle basite alınacak bir iş değildir.

Yeni mezar taşı yapımı taleplerinizde uygun fiyat ve ödeme koşulları ile hizmet alabileceğiniz firmalardan biri olarak sizlere bu hususta destek vermeye devam etmekteyiz. Manevi olarak bir görev olarak görülen bu işlem sayesinde ölen kişinin yakınları mezar taşı yaptırdıklarında kendilerini daha huzurlu hissetmektedirler. Örneğin anne ve babasının mezarları için yıllar öncesinde alınan aile mezarlığında tek tek mezar taşları bulunuyor ise tek bir mezar taşına ikisinin de ismini farklı boyutlarda ve özelliklerde yazdırmak isteyenler de olabilmektedir. Yeni mezar taşı modelleri hakkında detaylı bilgi edinmek adına web sitemizi ziyaret edebilir, iletişim numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Mezar Taşı Nasıl Yapılır?

Mezar taşı nasıl yapılır? Diye merak ediyorsanız sizlere vereceğimiz bilgiler ışığında bir miktar da olsa bilgi sahibi olabilirsiniz. Mezar taşı yapmak bir ustalık gerektirir. Mezar taşı yapımcıları gerekli işletme belgelerini almak zorundadır. Belediyelerden mezar taşı yapımı hususunda çalışma izin belgesi almış olan kişiler tarafından büyük bir ustalıkla yapılmaktadır. Mezar taşı özellikleri, boyutları, yazıları konusunda bilgi sahibi olunması halinde işlem yapılması gerekmektedir. Bilgi ve tecrübeye sahip olmayan kişiler ancak bir vakit kaybı olacaktır. Kullanılacak malzeme yapısı burada büyük önem taşımaktadır. Uygun bir malzemeden yapılmadı ise kısa bir zaman dilimi içerisinde kolaylıkla yıpranması muhtemeldir.

Mezar taşı nasıl yapılır? Konusun bu bölümünde sizlere sunacağımız önerileri dikkate almanızı tavsiye ederiz. Mezar taşı ölen yakınınızın mezarlığın neresinde olduğunu kolaylıkla bulmanıza yardımcı olacağı için bir kılavuz niteliğindedir aslında. Mezarlarda baş taşı bulunmadığı zamanlarda mezarların zamanla kaybolduğuna şahit oluruz. Bu sebeple mezarların belirlenmesi önemli bir husustur. Bir yakınınız vefat ettikten kısa bir süre sonra bu görevinizi yerine getirmenizi tavsiye ederiz. Hem manen rahatlamanızı sağlayacak hem de ölen yakınınız için dua etmek isteyenler mezarın yerini kolaylıkla bulabileceklerdir. Mezar taşı için talep edilen şekil de önemlidir. Bazen standart bir mezar taşı yerine daha gösterişli mezar taşları talep edilmektedir. Mezar taşının şekli konusunda vefat eden kişinin yakınları ile anlaşıldıktan sonra üzerine yazılacak olan yazılar konusunda da anlaşılması gerekmektedir.

Mezar taşı nasıl yapılır? Sorusunun bu bölümünde sizlere mezar taşı üzerine yazılan yazıların nasıl yazıldığını anlatmış olacağız. Cnc makinelerini muhakkak duymuşsunuzdur. Bu makineler ince çizimler konusunda en verimli makinelerdir. Bu sebeple mezar baş taşı bu makineler sayesinde yazılır. Yazılacak yazının belirlenmesi halinde mezar taşı ustaları itina ile cnc makinede yazı karakterleri ayarlanarak yazılmaktadır. Yazılar yazıldıktan sonra yazı oyuklarının boyanması gerekmektedir. Mezar taşına uygun bir boya yardımı ile yazı oyuntuları boyanmaktadır. Dolayısı ile mezar taşı da teslim aşamasına getirilmiş olur. Yazıların büyük bir profesyonellik ile yazılması gerekmektedir. Aksi takdirde hiç de istenmeyen durumlar ile karşılaşabilirsiniz.

 

 


2068 kez okundu


Diğer Başlıklar


Osmanlı Mezar Taşları  
Mezar için taş çeşidi seçimi  
Mezar Taşı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?  
KABİR ZİYARETLERİ İLE İLGİLİ HADİSLER  
Kabir ziyaretinde okunacak duâlar  
Kabir ziyaretinin faydaları nelerdir?  
Kabir ziyareti nasıl olur  
Bitkisel Peyzaj Uygulamaları  
Mezar Taşı Yapımı  
Mezar Temizlik Hizmetleri  
Mezar Çiçeklendirme Nasıl Yapılmaktadır?  
Mezar Bakımı Nasıl Yapılır?  
Mezar Peyzaj İşleri Nasıl Yapılır?  
Mezarlık Çiçeklendirme  
Genel Hizmet Detayları  
Eskişehir Mezar Bakım  
Kabre Ağaç Dikilir mi?  
Mezarlara Neden Çiçek Ekilir  
Kabir Ziyareti  

Toplam Kayıt: 19 [19 - 1]    
Sayfa: [ 1 ]
 
  Ziyaretçi: 411339 - Hit: 2068