Olcay Apart
Olcay Apart
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
 
 
 
Tek Kişilik Odalar Ortak Alanlar Gerekli Bilgiler
 
 
Ana Sayfa  
Haber ve Duyurular >  
Hizmetlerimiz >  
Ulaşım >  
Foto Galeri  
İletişim  




 

Türk üniversitelerinden uluslararası alanda önemli başarı: İlk 500’de 4 Üniversite
10.10.2025 

Türk Üniversiteleri THE 2026 Dünya Sıralamasında Rekor Kırdı: İlk 500'de 4 Üniversite

 

Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE), 2026 Dünya Üniversite Sıralaması sonuçlarını açıkladı. Türkiye, bu yıl listeye rekor sayıda üniversiteyle girerek uluslararası alanda önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye'nin Sıralamadaki Başarısı

Bu yılki sıralamada Türkiye'den toplam 109 üniversite yer almayı başardı; geçen yıl bu sayı 91 idi. Ayrıca 18 üniversite ilk kez sıralamaya girdi.

Sıralama Bandı Türk Üniversite Sayısı Üniversiteler (Temsilciler)
İlk 500 4 Koç, ODTÜ, Sabancı, Boğaziçi Üniversiteleri
İlk 1000 15 İTÜ, Bilkent, Hacettepe, Abdullah Gül, Atatürk, Kadir Has, YTÜ, Çankaya, İstanbul Medipol, Özyeğin (ve diğerleri)
 

İlk 500'e Giren Üniversiteler:

  • Koç Üniversitesi: 301-350 bandı

  • ODTÜ ve Sabancı Üniversitesi: 351-400 bandı

  • Boğaziçi Üniversitesi: 401-500 bandı

Listenin dikkat çekenlerinden biri de, geçen yıl raporda yer almayan Abdullah Gül Üniversitesi'nin bu yıl doğrudan ilk 1000 bandından (801-1000) listeye girmesi oldu.

YÖK Başkanı Özvar'dan Değerlendirme

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Türk üniversitelerinin uluslararası sıralamalardaki yükselişini sevindirici bir gelişme olarak karşıladı.

Özvar, "Rekor sayıda üniversitemizin sıralamada yer bulması ve üst sıralara doğru yükselmesi sevindirici bir gelişme" dedi. Özvar, nihai hedeflerini ise şu sözlerle ifade etti: "Dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında Türk üniversitelerinin de yer almasını istiyoruz." Üniversitelerin bu hedeflere odaklandığı sürece başarıya ulaşacaklarına inancının tam olduğunu ekledi.

Sıralamada toplam 115 ülkeden 2191 yükseköğretim kurumu değerlendirmeye alınırken, Türkiye'den 25 üniversite 1001-1500 diliminde, 28 üniversite ise "Reporter" statüsüyle listede yer buldu.

Gönderen: haber
342 defa okundu 
 


Eğitim
Anadolu Üniversitesi, THE 2026 Dünya Üniversite Sıralamalarında Türkiye 16.’sı
Anadolu Üniversitesi’ne Akademik Girişimcilikte "Teknogirişim Rozeti" Başarısı
Anadolu Üniversitesi’nde "İletişim Buluşmaları" Başlıyor
Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eğitim Gündemini Değerlendirdi: Önemli Açıklamalar
Anadolu Üniversitesi Rektörü, Türk Dili ve Kültürü Programını Brüksel’de Tanıttı

 

 
 
  Ziyaretçi: 204366 - Hit: 208202