Olcay Apart
Olcay Apart
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
 
 
 
Tek Kişilik Odalar Ortak Alanlar Gerekli Bilgiler
 
 
Ana Sayfa  
Haber ve Duyurular >  
Hizmetlerimiz >  
Ulaşım >  
Foto Galeri  
İletişim  




 

Anadolu Üniversitesi’nde Dayanışma Kültürü Büyüyor
22.11.2025 
.

Anadolu Üniversitesi’nde Dayanışma Kültürü Büyüyor: “Yemek Hakkı Paylaşımı” Öğrencilerden Tam Not Aldı

Anadolu Üniversitesi, öğrenci odaklı hizmetlerine bir yenisini ekleyerek kampüs yaşamındaki dayanışmayı dijital ortama taşıdı. Üniversite yemekhanesinde başlatılan “Öğrenciler Arası Yemek Hakkı Paylaşımı” sistemi, kullanılmayan yemek haklarının boşa gitmesini önleyerek ihtiyacı olan diğer öğrencilerle paylaşılmasına olanak tanıyor.

Lezzetli, uygun fiyatlı, vejetaryen ve çölyak dostu menüleriyle bilinen yemekhanedeki bu yeni uygulama, öğrenciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Sistem Nasıl İşliyor ve Avantajları Neler?

Yeni sistem sayesinde, yemek hakkı satın alan ancak o öğünde yemeğe gidemeyecek olan öğrenciler, haklarını arkadaşlarına veya ihtiyaç sahiplerine devredebiliyor.

  • İsrafın Önlenmesi: Gidilemeyen öğünlerdeki yemek hakları yanmıyor, değerlendiriliyor.

  • Dayanışma: Kampüs içinde paylaşım kültürü güçleniyor.

  • Ekonomik Fayda: Rezervasyonla 4-5 çeşit yemeğin 35 TL olduğu yemekhanede, bu hakların devredilebilmesi bütçe dostu bir çözüm sunuyor.

Öğrenciler Ne Diyor?

Uygulamayı deneyimleyen öğrenciler, sistemin hem ekonomik hem de sosyal faydalarına dikkat çekti:

"5 Kişiye Kadar Devretme Hakkı Var"

  • Muhsin Arda Güner (Turizm ve Otel İşletmeciliği): "Eskiden devretme sistemi yoktu, bu çok faydalı olmuş. Beş kişiye kadar yemek devretme hakkı tanınmış. Yemeklerimiz çoğu yerden daha lezzetli ve fiyatlar (35 TL) gerçekten çok uygun."

"Yemek İsrafını Önlüyor"

  • Pınar Uslu (Hukuk Fakültesi): "Yemek bursu alan bir öğrenci olarak uygulamayı çok faydalı buluyorum. Yemeklerin israf edilmemesi adına olumlu bir adım. Ayrıca yemekhanemiz oldukça temiz."

  • Arzu Çabuk (Halkla İlişkiler ve Reklamcılık): "Bazen yemek alıyoruz ama gidemediğimiz için boşa gidiyordu, bu duruma üzülüyorduk. Uygulamanın hayata geçmesine çok sevindim. Ayrıca menülerin anketle bizlere seçtirilmesi de çok güzel."

"Diğer Üniversitelere Göre Çok Şanslıyız"

  • Ayşegül Yaşar (Halkla İlişkiler ve Reklamcılık): "Hepimizin ihtiyacı olan bir uygulamaydı. Diğer üniversitelerle kıyaslayınca yemek çeşitliliği ve doyuruculuk açısından çok şanslı olduğumuzu düşünüyoruz."

"Temiz ve Lezzetli"

  • Diyora Yunusova (TÖMER): "Yemekler çok lezzetli ve temiz yapılıyor. Gerçekleştirilen bu paylaşım uygulamasını da çok sevdim."

Kaynak: AnaHaber

Gönderen: haber
625 defa okundu 
 


Eğitim
TCDD Taşımacılık A.Ş. Mobil Lokomotif Simülatörü ESTÜ’de Deneyime Açılıyor!
Mesleki Eğitimde Gelecek Tasarımı: "AhiTek 5.0" Toplantısı Gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesi’nde Dayanışma Kültürü Büyüyor
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğrenci Meclisi Kuruldu ve İlk Toplantısını Yaptı
Şampiyonlara Bulvar Çibörek’te Özel Ağırlama

 

 
 
  Ziyaretçi: 212086 - Hit: 215948