Olcay Apart
Olcay Apart
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
 
 
 
Tek Kişilik Odalar Ortak Alanlar Gerekli Bilgiler
 
 
Ana Sayfa  
Haber ve Duyurular >  
Hizmetlerimiz >  
Ulaşım >  
Foto Galeri  
İletişim  




 

Sivrihisar ve Tepebaşı Öğrenci Yurtlarında Hayati AFAD Tatbikatı ve Eğitimi
4.11.2026 
AFAD Eskişehir İl Müdürlüğü eğitmenleri, afet bilincini artırmak amacıyla Sivrihisar ve Tepebaşı ilçelerindeki KYK erkek öğrenci yurtlarında öğrencilere ve kurum personeline yönelik kapsamlı afet farkındalığı, ilk yardım ve yangın eğitimi verdi.

ÖĞRENCİ YURTLARINA AFET FARKINDALIĞI, İLK YARDIM VE YANGIN EĞİTİMİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Eskişehir İl Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlara karşı toplumun dirençliliğini artırmaya yönelik saha eğitimlerini aralıksız sürdürüyor. AFAD uzman eğitmenleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kentteki öğrenci yurtlarında afet farkındalığı, ilk yardım ve yangın güvenliği başlıklarında uygulamalı bilgilendirmeler yapıldı.

Saha planlaması doğrultusunda ilk olarak 30 Ekim 2026 tarihinde Sivrihisar Erkek Öğrenci Yurdu'nda gerçekleştirilen eğitimler, 2 Kasım 2026 tarihinde ise Tepebaşı Gündüzalp Erkek Öğrenci Yurdu’nda öğrenci ve yurt personelinin katılımıyla devam etti.

HEM TEORİK HEM UYGULAMALI BİLGİLENDİRME

Kapsamlı eğitim programında katılımcılara deprem, yangın ve diğer doğal afet anında yapılması gereken doğru davranış modelleri aktarıldı. Binaların tahliyesi, afet sonrası ilk dakikaların önemi, acil müdahale gerektiren durumlarda uygulanacak temel ilk yardım adımları ve yangın söndürme tüplerinin kullanımı detaylıca anlatıldı.

AFAD yetkilileri, yurt gibi toplu yaşam alanlarında afet bilincinin ve reflekslerinin gelişmiş olmasının can güvenliği açısından kritik role sahip olduğunu belirterek; öğrencilerin ve idari personelin kriz anlarına hazır bulunmasını amaçlayan bu tür eğitimlerin kentin farklı noktalarında devam edeceğini vurguladı.

Gönderen: haber
1630 defa okundu 
 


Eğitim
Geleceğin Bilgi Elçileri Yetişiyor: Eskişehirli Üniversitelilere "IP Öncüsü" Sertifikası
Eskişehir’de Kızılay Haftası Coşkusu: Avukat Mail Büyükerman İlkokulu’nda Anlamlı Program!
Sivrihisar ve Tepebaşı Öğrenci Yurtlarında Hayati AFAD Tatbikatı ve Eğitimi
Harezmi Eğitim Modeli Eskişehir’de Yaygınlaşıyor: 16 Okulda Uygulanacak!
Eskişehirli Liselilerden Geleceğin Teknolojisine Dev Adım

 

 
 
  Ziyaretçi: 312067 - Hit: 317091