Olcay Apart
Olcay Apart
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
 
 
 
Tek Kişilik Odalar Ortak Alanlar Gerekli Bilgiler
 
 
Ana Sayfa  
Haber ve Duyurular >  
Hizmetlerimiz >  
Ulaşım >  
Foto Galeri  
İletişim  




 

Anadolu Üniversitesi toplumsal katkı faaliyetlerine başlıyor
1.01.2025 

Anadolu Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından hayata geçirilecek toplumsal katkı projeleriyle yükseköğretim kurumlarının toplumsal ihtiyaçlara, yerel, ulusal ve küresel paydaşlarla iş birliği içinde yanıt vermeleri ve bu süreçte karşılıklı fayda sağlamaları hedefleniyor. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Hale Gamze Ağalar, Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Meltem Özten Anay, Öğr. Gör. Dr. Rabia Taş süreç hakkında bilgi verdiler.

Doç. Dr. Ağalar: “Toplumsal katkı toplumun ve çevrenin ihtiyaçlarına cevap verebilen ve değer yaratan faaliyetlerdir”

Anadolu Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörü Doç. Dr. Hale Gamze Ağalar öncelikle toplumsal katkı oluşumundan bahsederek şunları söyledi: “YÖKAK çerçevesinden ele aldığımızda, toplumsal katkı faaliyetlerini üniversitenin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu olarak, dezavantajlı gruplar dahil, toplumun ve çevrenin ihtiyaçlarına cevap verebilen ve değer yaratan faaliyetler olarak tanımlayabiliriz.” Ağalar ayrıca koordinatörlüğün kuruluş amacı arasında Anadolu Üniversitesinde süregelen toplumsal katkı faaliyetlerini sistematik bir şekilde koordine etmenin de yer aldığını vurguladı.

Doç. Dr. Özten Anay: “Yükseköğretim kurumlarının yaygın olarak kabul edilen temel fonksiyonlarından biri toplum hizmetidir”

Toplumsal Katkı Koordinatörlüğüne neden ihtiyaç duyduklarını da belirten Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Meltem Özten Anay şunları söyledi: “Yükseköğretim kurumlarının yaygın olarak kabul edilen temel fonksiyonlarından biri toplum hizmetidir. Yükseköğretim kanunu, toplum hizmetini üniversitelerin temel görevleri (eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme) arasında sayıyor. Üniversiteler bünyelerinde bulunan fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, araştırma merkezleri ve diğer birimleri ile toplumsal katkı faaliyetlerini yürütüyor. Toplumsal katkı politikasına bağlı olarak süreçlerin yönetimi ve organizasyonel yapısı oluşturulurken bu sürecin çok katılımcı olması bekleniyor. Bu yapı içerisinde hiyerarşik bağlantıların iyi tanımlı ve birbiriyle ilişkili olarak etkin olması da bekleniyor. Bu süreçte başta rektörlük olmak üzere kurum kalite komisyonu ile ilişkili toplumsal katkı koordinatörlüğü/birimi, uygulama ve araştırma merkezleri, koordinatörlükler, tüm akademik birimler, sürekli eğitim merkezi ve bazı idari birimler yer alabilir.”

Öğr. Gör. Dr. Taş, Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü’nün üstlendiği görevlerden bahsetti

Anadolu Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü’nün üstlendiği görevlerden bahseden Öğr. Gör. Dr. Taş ise, “Koordinatörlük olarak üniversitenin toplumsal katkı politikası ve stratejik planına uyumlu şekilde toplumsal katkı faaliyetlerini planlaması, uygulaması ve bu faaliyetleri izleyerek iyileştirmesi süreçlerinde aktif rol oynayacağız. Bu süreçlerde, iç ve dış paydaşların katılımın sağlanması ve onların görüşleri ile geri bildirimlerinin alınması oldukça önemlidir. Bu nedenle bütünleşik bir yönetim modelinin oluşturulması ve bu alandaki süreçlerin izlenebilmesi için bir sistem oluşturulması üzerine koordinatörlük ekibi çalışmalara başladı. Bu kapsamda, Ocak ayında yüz yüze ve çevrim içi bilgilendirme toplantıları araştırma merkez ve birim yöneticileri ile akademik birim yöneticilerine yapılacak. Bilgilendirme toplantılarının ardından birimlerde belirlenen toplumsal katkı temsilcilerine farkındalık eğitimleri verilerek birimlerde toplumsal katkı faaliyetlerinin PUKÖ çevrimi kapsamında ele alınması planlanacak.” dedi.

 

Gönderen: journal
2219 defa okundu 
 


Eğitim
ESTÜ Yemekhanelerinde “Yerinde Üretim Dönemi” Başladı
Anadolu Üniversitesi, uluslararası akademik başarılarıyla ülkemizi gururlandırdı
TÜBİTAK 1001 Projesiyle Anadolu Üniversitesinden Silikon Vadisi’ne
Sınav Stresi ile Baş Etme Önerileri
ESTÜ Öğrencileri, Akbank Kampüste Yarışması’nda Birinci

 

 
 
  Ziyaretçi: 168203 - Hit: 171868