Maarif Modeli ve Akademik Başarı Gündemde!
Eskişehir İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın başkanlığında, Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulu müdürlerinin katılımıyla aylık koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlendi.
Toplantının Gündem Maddeleri
Toplantıda, dört ana başlık altında önemli konular ele alındı:
-
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin Uygulama Süreci: Yeni eğitim modelinin okullarda etkin bir şekilde hayata geçirilmesi için izlenecek adımlar değerlendirildi.
-
Akademik Başarıyı Artırmaya Yönelik Stratejiler: Öğrencilerin akademik performanslarını yükseltmeye yönelik yeni yöntemler ve uygulamalar üzerinde duruldu.
-
Yaz Döneminde Gerçekleştirilecek Rehberlik ve Destekleme Çalışmaları: Öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmeleri ve yeni eğitim öğretim yılına hazırlanmaları için yapılacak rehberlik ve destekleme faaliyetleri planlandı.
-
İmam Hatip Okullarında Sosyal-Kültürel Faaliyetlerin Güçlendirilmesi: Öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklerin artırılması hedeflendi.
İl Müdürü Aydın'dan Vurgu
İl Müdürü Sinan Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada imam hatip okullarının hem akademik hem de manevi gelişim açısından önemli bir misyon taşıdığını vurguladı. Ayrıca, yaz döneminin planlı ve verimli geçirilmesinin, yeni eğitim öğretim yılına güçlü bir başlangıç sağlayacağını ifade etti. Bu toplantı, Eskişehir'deki imam hatip okullarının eğitim kalitesini artırma ve öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleme hedeflerini pekiştirdi. |