Olcay Apart
Olcay Apart
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
 
 
 
Tek Kişilik Odalar Ortak Alanlar Gerekli Bilgiler
 
 
Ana Sayfa  
Haber ve Duyurular >  
Hizmetlerimiz >  
Ulaşım >  
Foto Galeri  
İletişim  




 

ESTÜ’den Teknoloji ve İstihdam Devrimi
12.02.2026 

Mezunlar İşsiz Kalmıyor, Eskişehir Dünya Ligine Çıkıyor!

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, katıldığı televizyon programında üniversitenin devrim niteliğindeki projelerini ve başarı karnesini kamuoyuyla paylaştı. Rektör Özcan, ESTÜ’nün yükseköğretimde bir "değer üretim merkezi" haline geldiğini vurgulayarak, üniversitenin doluluk oranının son iki yıldır %100 olduğunu ve mezunların %80’inin ilk iki yıl içinde işe yerleştiğini müjdeledi.

Yapay Zekadan Pilotaja Uluslararası Standartlar Rektör Özcan, yeni kurulan Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi bünyesinde; bilişim sistemleri, bilgi güvenliği, yapay zekâ ve makine öğrenmesi gibi geleceğin mesleklerine odaklanan programların tamamının İngilizce olarak yürütüldüğünü belirtti. Havacılık alanında Türkiye’nin gururu olan ESTÜ’nün, uluslararası havalimanı işleten tek devlet üniversitesi olduğuna dikkat çeken Özcan; Emniyet Genel Müdürlüğü ile yapılan iş birliği sayesinde uçak filosunun 18’e yükseldiğini ve pilotaj eğitiminin ücretsiz verilmesinin "fırsat eşitliği" açısından hayati önem taşıdığını ifade etti.

Katılımcı Yönetim ve Öğrenci Memnuniyeti Yönetim anlayışında personelin ve paydaşların görüşlerini merkeze alan bir "katılımcı model" benimsediklerini söyleyen Prof. Dr. Özcan, öğrenci memnuniyetine verdikleri önemi somut bir örnekle açıkladı: 2025 yılından itibaren yemekhane hizmetini kendi bünyesine alan ESTÜ, günlük 4.000–4.500 kişiye diyetisyen kontrolünde, güvenilir ve kaliteli yemek sunuyor. Ayrıca, Eskişehir’in su kısıtı sorununa dikkat çekerek kampüste "kurakçıl peyzaj" uygulamasına geçtiklerini ve yeni kütüphane yatırımlarının hızla sürdüğünü ekledi. Rektör Özcan ayrıca, Eskişehir’in stratejik projesi URAYSİM ve Milli Teknoloji Atölyeleri konusunda da üniversitenin her türlü akademik desteğe hazır olduğunu vurguladı.

Gönderen: haber
487 defa okundu 
 


Eğitim
Geleceğin Teminatı Gençler "Değerlerine" Sahip Çıkıyor
ESTÜ’den Teknoloji ve İstihdam Devrimi
ESOGÜ’de "Afet Bilinci" İlkokullarda Uygulamalı Olarak Anlatıldı!
Türkçenin Gönül Elçileri Anadolu Üniversitesi’nde Yetişiyor
Genç Yüreklerde Millî İrade Ateşi: 15 Temmuz Destanı Sanatla Ölümsüzleşiyor!

 

 
 
  Ziyaretçi: 231599 - Hit: 235641