Olcay Apart
Olcay Apart
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
 
 
 
Tek Kişilik Odalar Ortak Alanlar Gerekli Bilgiler
 
 
Ana Sayfa  
Haber ve Duyurular >  
Hizmetlerimiz >  
Ulaşım >  
Foto Galeri  
İletişim  




 

Küçük Eller, Büyük Hayaller: Rektörün Koltuğuna 23 Nisan Misafirleri Oturdu
23.04.2026 

Rektörlük Makamı Miniklere Kaldı: Anadolu Üniversitesi’nde 23 Nisan Coşkusu

Eskişehir – Anadolu Üniversitesi’nin kampüsünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusu, akademik ciddiyetin bir anlığına yerini çocuk seslerine bıraktığı o özel atmosferle kutlandı. Üniversitenin Kreş ve Gündüz Bakımevi ile Engelliler Araştırma Enstitüsü’nde eğitim gören minik öğrenciler, ellerinde Türk bayrakları ve rengarenk balonlarla, adeta geleceğin emanetçileri olduklarını kanıtlayan bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Rektörün Makamında Minik Başkanlar

 Kreşten Rektörlük binasına kadar süren neşeli yürüyüşün ardından minikleri, Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel ve üniversite yönetimi karşıladı. Ziyaretin en dikkat çeken anı ise şüphesiz "temsili makam devri" oldu. Rektörlük koltuğuna oturan çocuklar, 23 Nisan mesajlarını büyük bir özgüvenle paylaştı. Moda tasarımcısı olmayı hayal eden Durulay İncedere tüm dünya çocuklarına daha güzel bir gelecek dilerken, itfaiyeci olmak isteyen Meriç Keçili ise arkadaşları adına bayramın coşkusunu dile getirdi.

“Geleceğin Emanetçileri Bizlerle”

Çocukların heyecanına ortak olan Rektör Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, üniversite camiası olarak bu buluşmadan duyduğu mutluluğu ifade etti. Çocukların sadece bugünün değil, geleceğin en değerli emanetleri olduğunu vurgulayan Adıgüzel, "Üniversite olarak çocuklarımızın gelişimine katkı sağlayacak her adımı kıymetli görüyoruz. Onların hayallerini dinlemek, bu bayramın ruhunu en saf haliyle yeniden hatırlamamızı sağladı" dedi.

Günün devamında ise Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü öğrencileri Senato Odası’nda Rektör Adıgüzel ile bir araya geldi. Üniversite koridorlarını çocuk neşesiyle dolduran bu özel gün, sadece miniklerin bayramını kutlamakla kalmadı; aynı zamanda üniversite ve şehir arasındaki o görünmez bağı, çocukların o masum gülüşleriyle bir kez daha perçinlemiş oldu.

Gönderen: haber
463 defa okundu 
 


Eğitim
Gastronomi Öğrencilerinden Turizm Haftası’na Özel Anadolu Menüsü
Küçük Eller, Büyük Hayaller: Rektörün Koltuğuna 23 Nisan Misafirleri Oturdu
Yapay Zekâ mı İnsan mı? İncekol’dan Genç İletişimcilere Kritik Uyarı
Peygamber Efendimizin 1500. Doğum Yılı Gençlerle Anıldı
Yapay Zekâ Sadece Kod Değil, Bir Yaşam Biçimi: Zirvenin İkinci Gününde Kritik Uyarılar

 

 
 
  Ziyaretçi: 255314 - Hit: 259610