Olcay Apart
Olcay Apart
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
Kız Apart Kiralık Eşyalı Odalar
 
 
 
Tek Kişilik Odalar Ortak Alanlar Gerekli Bilgiler
 
 
Ana Sayfa  
Haber ve Duyurular >  
Hizmetlerimiz >  
Ulaşım >  
Foto Galeri  
İletişim  




 

Bakan Tekin’den Velileri İlgilendiren Talimat: 81 İl Harekete Geçti!
12.08.2026 

Bakan Tekin'den 81 İl İçin Yeni Talimat: "Aile Okulu" ve "Ebeveyn Okulu" Öncelikli Olacak

Okul-Aile İş Birliğinde Yeni Dönem: MEB’den 81 İl Müdürüne Birlik ve Beraberlik Çağrısı

Şırnak'ta 81 ilin milli eğitim müdürüyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında "Aile Okulu" ve "Ebeveyn Okulu" programlarına öncelik verilmesi talimatını verdi.

Şırnak Öğretmenevi'nde düzenlenen İl Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı'nda Bakan Yardımcıları, birim amirleri ve 81 ilin milli eğitim müdürü bir araya geldi. İki gün sürecek olan zirvede, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları ile okul-aile iş birliği çalışmaları kapsamlı şekilde ele alındı.

"Milli Birlik ve Beraberlik Ana Gündemimiz Olacak"

Toplantının açılışında konuşan Bakan Yusuf Tekin, TBMM'de kabul edilen Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'a değinerek, ülkenin birlik ve beraberliğini pekiştirmenin önemine vurgu yaptı. Tekin, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bunu yapma konusunda inisiyatif alacak ilk kamu otoritesi biziz. Biz çocuklarımızı bu ülkenin birliğine, beraberliğine sahip çıkacak şekilde yetiştirmekle mükellefiz. Etnik ya da dini kimliğine bakmaksızın bütün vatandaşlarımızın hep yanında olacağız."

Yeni Dönemde Aile Katılımına Vurgu

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin temel taşlarından birinin ailelerin sürece dahil edilmesi olduğunu belirten Bakan Tekin; yeni eğitim-öğretim döneminde "Aile Okulu" ve "Ebeveyn Okulu" uygulamalarına öncelik verilmeye devam edileceğini bildirdi.

Eğitim alanındaki reformların ve milli birlik odaklı adımların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade eden Tekin, il müdürlerine yeni dönem hazırlıkları için teşekkür ederek başarılar diledi.

Gönderen: haber
420 defa okundu 
 


Eğitim
Bakan Tekin’den Velileri İlgilendiren Talimat: 81 İl Harekete Geçti!
Devlet Okulunda 30 Bin TL Kayıt Parası İddiası Velileri İsyan Ettirdi!
Rektör Adıgüzel Avustralya’da: Açıköğretim ve İkinci Üniversite Fırsatları Tanıtıldı
Tepebaşı’nda Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri İçin "Aile ve Çocuk Şenliği" Düzenlendi
Anadolu Üniversitesi Özel Yetenek Sınavları Başladı: Sanatın Yeni Yetenekleri Aranıyor!

 

 
 
  Ziyaretçi: 283765 - Hit: 288458