Osmangazi Üniversitesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
Meşelik Kampüsü 26480
info@ogu.edu.tr
0(222) 239 37 50

ARİNKOM TTO’dan Araştırmacılara TÜBİTAK ve COST Bilgilendirmesi

14.10.2025 

Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO'dan Araştırmacılara TÜBİTAK ve COST Bilgilendirmesi

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Birimi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO), araştırmacıların proje geliştirme ve uluslararası iş birliği olanakları hakkında bilgi sahibi olmaları amacıyla iki farklı çevrim içi bilgilendirme toplantısı düzenledi. Etkinliklerde, TÜBİTAK ARDEB 1002 Programı ile COST Araştırma Ağları ve Projeleri detaylıca ele alındı.

1. TÜBİTAK ARDEB 1002 Programı Bilgilendirme Toplantısı

ARİNKOM TTO, TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek ve Acil Destek Modüllerine ilişkin çevrim içi bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Anadolu Üniversitesi'nin yanı sıra farklı üniversitelerden akademisyenler ve TTO temsilcileri katıldı.

  • Detaylı Bilgiler: ARİNKOM TTO Projeler Koordinatörü Banu Gültekin, TÜBİTAK 1002-A ve 1002-B modüllerinin kapsamı, başvuru süreçleri, değerlendirme kriterleri, proje yürütücüsü olma koşulları, bütçe ve süre sınırları hakkında bilgiler verdi.

  • Proje Yazımında Kritik Noktalar: Proje yazımında sık yapılan hatalar, örnek değerlendirme raporları üzerinden paylaşıldı. Özellikle hakem değerlendirmelerinde "özgün değer" ve "yöntem" bölümlerinin belirleyici olduğu vurgulandı.

  • TTO Desteği: Etkinlik sonunda, ARİNKOM TTO’nun araştırmacılara proje fikri geliştirme, uygun çağrıyı belirleme, proje metni okuma ve birebir danışmanlık görüşmeleri gibi sunduğu destek mekanizmaları hakkında bilgi verildi.

2. COST Araştırma Ağları ve Projeleri Bilgilendirme Toplantısı

ARİNKOM TTO, Avrupa’da bilimsel araştırmalarda iş birliğini teşvik eden COST (European Cooperation in Science and Technology) programı hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla da çevrim içi bir etkinlik düzenledi.

  • Uluslararası İş Birliği Fırsatları: Toplantıda, COST araştırma ağlarının sunduğu uluslararası iş birliği imkânları, proje başvuru süreçleri ve araştırmacılara yönelik destek mekanizmaları hakkında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

  • Amaç: Bilim insanlarının Avrupa’daki araştırma ağlarına daha etkin biçimde dahil olmasını desteklemeyi amaçlayan bu toplantının, üniversite araştırmacılarının uluslararası projelerde daha fazla yer almasına katkı sağlaması bekleniyor.

Gönderen: haber
267 defa okundu 
 


Eğitim
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nden Kazakistan’da Eğitim Köprüsü
Eskişehir AFAD’dan Okullarda Afet Farkındalık Etkinlikleri
ESOGÜ’de ’13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü’ Paneli
Anadolu Üniversitesi 5. Türk-Arap Üniversiteleri Kongresi’nde uluslararası iş birliklerini güçlendirdi
ARİNKOM TTO’dan Araştırmacılara TÜBİTAK ve COST Bilgilendirmesi