Soho House Kız Apart
Soho House Kız Apart
Kız Apart
Kız Apart
 
 
 
Haber ve Duyurular
 
 
Ana Sayfa  
Foto Galeri  
İletişim  




 

Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ATAP’tan Güç Birliği
19.09.2025 

Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: ATAP ile Güç Birliği

Eskişehir'de mesleki ve teknik eğitimin güçlendirilmesi amacıyla, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu Teknoloji Araştırma Parkı (ATAP) arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy'un katılımıyla gerçekleşen imza töreninde, teorik bilgiyi pratik uygulamalarla birleştirerek gençlerin teknoloji ve girişimcilik alanlarında geleceğe daha güçlü hazırlanmasının hedeflendiği vurgulandı.

Protokolün Kapsamı ve Amaçları

Protokol kapsamında, mesleki ve teknik eğitimde iş birliğinin artırılması ve sürdürülebilir bir mekanizma kurulması amaçlanıyor. Bu iş birliğiyle;

  • Ortak projeler geliştirilecek: Teknoloji, girişimcilik, Ar-Ge, inovasyon, yazılım ve bilgiyi ticarileştirme gibi alanlarda ortak projeler yürütülecek.

  • Öğrenciler desteklenecek: Öğrencilerin proje geliştirme süreçlerinde desteklenmesi ve girişimcilik alanında seminer, atölye ve geziler düzenlenmesi planlanıyor.

  • Bilgi ve deneyim aktarımı sağlanacak: ATAP'ın bilgi ve deneyimi, öğrencilere aktarılarak okul-teknoloji iş birliği güçlendirilecek.

Bu kapsamlı iş birliği sayesinde, öğrencilerin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılması ve eğitim-üretim ilişkisinin daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Gönderen: haber
231 defa okundu 
 


Eğitim
Eskişehir, TEKNOFEST İstanbul’da Boy Gösteriyor
Yenilikçi Sınıflarda Dijital Teknolojiler Kursları Başladı
Uluslararası Cevat Ülger İmam Hatip Lisesi’nden İl Milli Eğitim Müdürü’ne Ziyaret
Mesleki Eğitimde Yeni Dönem: İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ATAP’tan Güç Birliği
ESTÜ ve TEMİZİŞ Matbaacılık’tan Stratejik İş Birliği

 

 
 
  Ziyaretçi: 255085 - Hit: 255813