Soho House Kız Apart
Soho House Kız Apart
Kız Apart
Kız Apart
 
 
 
Haber ve Duyurular
 
 
Ana Sayfa  
Foto Galeri  
İletişim  




 

Akademide "Bilişim" Devrimi: YÖK’ten Sınavla Hızlı İstihdam ve %92 Başarı Formülü!
7.03.2026 

Akademik Prestijde Yeni Kriter: Makale Değil, İstihdam ve Toplumsal Fayda!

Bilişim Kadroları Yolda: "Merkezi Sınav" Geliyor!

YÖK Başkanı Erol Özvar, 263. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı'nda bilişim temelli programlar için radikal bir adım attıklarını duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gerekli kadro onaylarının alındığını belirten Özvar; farklı branşlardan mezun gençlerin merkezi bir sınavla seçileceğini, bu kişilere lisansüstü eğitim verilerek doğrudan üniversitelerde bilişim kadrolarında istihdam edileceğini açıkladı. Bu hamle, dijital dönüşümün gerisinde kalan akademik kadroları hızla tazelemeyi hedefliyor.

Akademik Prestijin Tanımı Değişiyor!

Özvar, üniversitelerin artık sadece yayın performansıyla ölçülemeyeceğini belirterek rektörlere seslendi: "Akademik prestij sadece yayınla olmaz; mezununa iş bulabiliyor musun, ülkenin ekonomisine katkı sunuyor musun? Bakacağımız parametreler artık bunlar." Bu açıklama, üniversitelerin sanayi ve iş dünyasıyla daha sıkı iş birliği yapmasının zorunlu hale geleceğinin işareti oldu.

OSB-MYO Modeli: Yüzde 92 İstihdam Başarısı

Özellikle sanayi şehirlerini heyecanlandıran en somut veri ise Meslek Yüksekokulları (MYO) ile Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) arasındaki iş birliğinden geldi. Özvar, OSB bünyesindeki MYO mezunlarının yüzde 92 gibi rekor bir istihdam oranına ulaştığını açıkladı. Öğrencinin sınıfta gördüğünü aynı gün üretim bandında uyguladığı bu modelin, Türkiye’nin yeni eğitim-üretim standardı olacağı vurgulandı.

Gönderen: haber
347 defa okundu 
 


Eğitim
Eskişehir’in Dijital Muhafızları Hazır: "Beyaz Şapkalı Hacker" Eğitimi Tamamlandı!
Eskişehir’in Genç Mucitleri TÜBİTAK’ta Final Yolunda: 24 Proje Bölge Yarışmalarında!
Emek Mahallesi’ne "Eğitim Kalesi": 32 Derslikli Yeni Lise Eylül’de Açılıyor!
ESTÜ’de Uluslararası Zirve: ESN International Başkanı Simone Lepore Eskişehir’de!
Akademide "Bilişim" Devrimi: YÖK’ten Sınavla Hızlı İstihdam ve %92 Başarı Formülü!

 

 
 
  Ziyaretçi: 280555 - Hit: 281429