ESTÜ Pilotaj'ın Zirvesine Eskişehirli Öğrenci Yerleşti: Kayra Bengü Güldalı Rektörlükte
Eskişehir Teknik Üniversitesine En Yüksek Puanla Yerleşen Kayra Bengü Güldalı’dan Rektör Özcan’a Ziyaret
2026 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Eskişehir Teknik Üniversitesine (ESTÜ) en yüksek puanla yerleşen Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Pilotaj Bölümü öğrencisi Kayra Bengü Güldalı, Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan’ı makamında ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Özcan, elde ettiği dereceyle üniversite birincisi olarak Pilotaj Bölümüne adım atan Güldalı’yı tebrik ederek başarı temennilerinde bulundu.
İlk Tercihiyle Türkiye Dercesine İmza Attı
Eskişehirli olan ve Anadolu Lisesi mezuniyeti bulunan Kayra Bengü Güldalı, YKS Sayısal puan türünde elde ettiği 538,12432 yerleşme puanı ile Türkiye genelinde 1.526’ncı sırada yer aldı. 485,0585 başarı puanı bulunan Güldalı, ESTÜ Pilotaj Bölümü’ne ilk tercihiyle yerleşme başarısı gösterdi.
Havacılıkta Kökleşen Nitelikli Eğitim
Köklü eğitim birikimi ve güçlü teknik altyapısıyla öne çıkan ESTÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, teorik ve uygulamalı eğitimi birleştiren programlarıyla dikkat çekiyor. Yüksek talep gören Pilotaj Bölümü de yeni dönemde geleceğin nitelikli pilotlarını yetiştirmeye devam ediyor. |