Soho House Kız Apart
Soho House Kız Apart
Kız Apart
Kız Apart
 
 
 
Haber ve Duyurular
 
 
Ana Sayfa  
Foto Galeri  
İletişim  




 

“TÖMER Öğrencileri ile Mutfak Uygulamaları” EMYO’da gerçekleştirildi
23.04.2024 

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu (EMYO) tarafından düzenlenen “TÖMER Öğrencileri ile Mutfak Uygulamaları” eğitimi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Uygulama Mutfağında gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Mutlu Doğan tarafından düzenlenen eğitime Anadolu Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Sami Türker başta olmak üzere çok sayıda kişi katılım gösterdi.

TÖMER Müdürü Türker: “TÖMER öğrencileri Türk gelenek ve kültürünü öğrenmiş oluyor”

Eğitimin öğrenciler için önemine değinen Anadolu Üniversitesi TÖMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Sami Türker konuşmasında şunlara değindi: “Türk dilinin yanında Türk kültürünü de öğretmek için en güzel imkanlardan bir tanesi böyle eğitim ve uygulamalar. Meslek Yüksekokulu ile TÖMER öğrencilerini bir araya getirdiğimiz bu mutfak uygulaması, Türk mutfağında, Türk geleneklerini ve kültürünü öğretmek için öğrencilerimize kattığımız değerlerden biri. Öğrencilerimiz güzel ürünler ortaya koydular bu sayede iletişim kurarak Türkçelerini de ilerletmiş oldular.”

Öğr. Gör. Doğan: “Farklı Kültürdeki öğrencilerimiz kendi kültürlerine yeni lezzetler ekleyebilecek”

Anadolu Üniversitesi Eskişehir Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Mutlu Doğan ise şunları söyledi: “Üniversitemizde öğrenim gören TÖMER öğrencileri ile aşçılık bölümü öğrencilerimizin, Türk mutfak kültürünü uygulamalı olarak deneyimleyebilecekleri bir atölye çalışması yaptık. Bu atölye çalışmasında Türk mutfağında ön plana çıkmış olan Hünkâr Beğendi, Dalyan Köfte, Tavuk Sarma, Baklava, Gavurdağı Salata, Gül Böreği yemekleri yaptık. Farklı kültürlerdeki öğrencilerimiz kendi ülkelerine gittiklerinde bu yemekleri yaparak, kendi kültürlerine yeni lezzetler ekleyerek Türk Mutfağının tanıtımında katkı sağlayabilecekler.”

Gönderen: journal
2065 defa okundu 
 


Eğitim
Kut’ül Amâre Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Kutlama Programı Düzenlendi
Yeni Müfredatta "Tarih" Eğitiminde Köklü Değişiklik
ESOGÜ 2023 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu
TÜBİTAK 100. yıl özel çağrısında Anadolu Üniversitesi Akademisyenlerinden büyük başarı
Anadolu Üniversitesi, turizm alanında en çok akreditasyon alan üniversite oldu

 

 
 
  Ziyaretçi: 220095 - Hit: 220646