Eskişehir Z-Kütüphane
Eskişehir z-Kütüphane
Zenginleştirilmiş Kütüphaneler

Kırmızıtoprak Mahallesi Basınşehitleri Caddesi No:79/B Odunpazarı / ESKİŞEHİR
pazarlamaofis@hotmail.com
0532 278 27 11

Haber ve Duyurular



Z Kütüphane de nedir? Öğrenciler niye çok seviyor?

25 Ağustos 2015 Salı

Bu kütüphanede rengarenk tasarımlı masalar, bilgisayar ve internet kullanım imkanı, zeka geliştirici oyunlar ve müzik var…

 

Z Kütüphane, aslında zenginleştirilmiş kütüphane demek.

Tekirdağ’da bulunan 50. Yıl Ortaokulu’nda, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında kurulan ve yoğun ilgi gören “Z-Kütüphane”, rengarenk tasarımı, bilgisayar ve internet kullanım imkanı, zeka geliştirici oyunları ve müzik eşliğinde kitap okuma ortamı ile tatilde de öğrencilerin vazgeçilmezi olacak.

Tekirdağ Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Aydın, yaptığı açıklamada, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında okul bahçelerinde oluşturulan geleneksel oyun alanlarının ve okul içerisinde kurulan Z-Kütüphanelerin çocuklara, velilere, mahalle sakinlerine yaz tatilinde de hizmet verdiğini söyledi.

Z-Kütüphanelerin, çocukların yaz tatilini doğru bir şekilde değerlendirmeleri için uygun bir ortam olduğunu belirten Aydın, “Çocuklarımızın yaz tatilinde faydalı aktiviteler yapacakları, doğru bir şekilde vakit geçirecekleri yer sayısı çok az. Evde televizyon izleyerek, bilgisayar oyunu oynayarak ya da sokakta vakit geçiriyorlardı. Ancak Z-Kütüphanelerin oluşturulması ile çocuklar güvenli ortamlarda, vakitlerini kendilerine fayda sağlayacak aktivitelerle geçiriyorlar” dedi.

” Z-Kütüphane, Milli Eğitim Bakanlığımızın geçen yıl uygulamaya koymuş olduğu “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında gerçekleştirilen bir uygulama. Burada amaç okullarımızı 7 gün 13 saat vatandaşların ve çocukların hizmetine açmak. Z-Kütüphaneler rengiyle, deseniyle, ortamıyla çocukların merak edecekleri, ve vakit geçirmek isteyecekleri çok güzel bir ortama sahip. Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu’nda faaliyete geçen Z-Kütüphaneye çocuklarımızın ilgisi büyük.”

50. Yıl Okul Müdür Vekili Orhan Durgut da, okulda kurulan Z-Kütüphanenin hayırsever iş adamlarının ve velilerin yardımıyla tamamlandığını belirtti.

Z-Kütüphane ile çocukları kitaplara yaklaştırmayı hedeflediklerini bildiren Durgut, bakalım neler demiş?  

“Z-Kütüphaneler, bildiğimiz kütüphanelerden çok farklı. Burada çocuklar sadece kitaplardan faydalanmıyor, aynı zamanda bilgisayar kullanabiliyorlar ve internetten faydalanabiliyorlar.

Çocuklarımız burada zeka oyunları oynayarak hem eğleniyorlar hem de zihin jimnastiği yapıyorlar. Ayrıca, Z-Kütüphanemiz sadece çocuklara değil aynı zamanda yetişkinlere de hitap ediyor.

İsteyen herkes buranın imkanlarından faydalanabilir, burada vakit geçirebilir.”

 

yumurtaliekmek.com

 


3114 kez okundu


Diğer Başlıklar


Okul yaptırmaya gücü yetmeyenler Z-Kütüphane yaptırsın  
Öğrenciler Z-Kütüphanelerde Ders Yapacak  
Z Kütüphane de nedir? Öğrenciler niye çok seviyor?  
”Zenginleştirilmiş Kütüphaneler” – ”Z-Kütüphaneler” nedir  

Toplam Kayıt: 4 [4 - 1]    
Sayfa: [ 1 ]
Z Kütüphane de nedir? Öğrenciler niye çok seviyor?
Z Kütüphane de nedir? Öğrenciler niye çok seviyor?